Ако не е спешно, не пътувайте в Източна България и Родопите

OFFNews 05 февруари 2020 в 22:56 3482 0

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите, на които през нощта и утре не се налага спешно пътуване в Източна България и Родопите, да отложат тръгването.

Прогнозата на метеоролозите е за силен вятър, ниски температури и значителен снеговалеж. Възможни са виелици, навявания и образуване на преспи.

За повишаване безопасността при пътуване ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър и снегонавяванията, трафикът ще се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Над 20 ТИР-а са закъсали на отсечката след село Осенец в посока град Цар Калоян. Заради навявания се затварят за движение за превозни средства над 12 тона всички изходи на Разград по направленията към Русе, София, Шумен, Търговище, Исперих и Кубрат.

Малко преди 16 ч. в сряда в смолянската пожарна служба е получен сигнал за закъсал автобус, превозващ 36 деца и 10 възрастни в района на Пампорово. Екип на районната служба е успял да евакуира и транспортира децата и техните придружители.

По същото време пожарникарите от РДПБЗН-Смолян са предприели действия за изтегляне на други два автобуса и няколко леки превозни средства, закъсали в Пампорово.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите