Агенция ''Митници'' осигури спирт за РЗИ, нови дарения от Доброволческа кампания ЗаДоброто срещу #bgcovod-19

Shell България дарява гориво на стойност 100 000 лв. за Спешната помощ в страната

OFFNews 25 март 2020 в 12:16 2356 0

Общо 158 хиляди литра спирт предоставя Агенция „Митници" на Регионалните здравни инспекции и на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" на МВР. Разпределението е според заявените потребности, като за РЗИ в цялата страна са определени 138 хиляди литра, съобщават от Агенцията.

Става дума за количества отнети или изоставени в полза на държавата, на които са направени лабораторни експертизи и е потвърден техният състав. Предоставеният етилов алкохол ще се използва само за дезинфекция, изрично се посочва в документа.

Нови дарения за здравните заведения в страната осигури Доброволческа кампания ЗаДоброто срещу#bgcovod-19. 

Събраните средства до тази сутрин са 486 928 лв. от 1262-ма дарители.

Досега компанията осигури 7 респиратора. Вчера е закупена медицинска техника за 73 970 лв. Доставени са и 600 предпазни шлема и 68 кашона ръкавици, 20 бр. предпазни очила, 100 тампона със среда и 50 защитни облекла. Днес се изпраща защитно облекло за 4800 лв.

Shell България дарява гориво на стойност 100 000 лв. за зареждане на линейките на Центровете за спешна медицинска помощ в страната. 

Дарението на Shell България е съгласувано с Националния оперативен щаб и Министерството на здравеопазването, което е реципиент. Здравното ведомство ще реши как да бъдат разпределени предоставените ваучери за гориво в зависимост от нуждите на отделните медицински центрове в страната.

Търговските комплекси Shell в България продължават да работят със стандартното си работно време, но при строги правила за безопасност. 

По-рано днес от националния оперативен щаб съобщиха, че Българската банка за развитие е дарила 492 000 лв. на лечебни заведения в страната. С нея ще бъдат подпомогнати болниците в Плевен, Лом, Видин, Враца, Ловеч и Русе.

На повечето места са осигурени респиратори и тестове. За ВМА – автоматизирана система за екстракция на РНК, както и окомплектоване с кит-ове. За Ловеч – 3 мобилни респиратора. Мобилни апарати за механична вентилация в МБАЛ „Света Петка” във Видин и във Враца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!