Адвокатът на Мария: Убитият е изнасилвал и преди, извадил с клещи зъбите на своя жертва

OFFNews 30 юли 2016 в 10:42 17686 1

Снимка Нова телевизия

18-годишната Мария Гиздева от Стара Загора, която уби с нож мъж, за когото обяви, че я е изнасилил, е в тежко психическо състояние, продължава да е в шок.

Това разказа пред bTV адвокатът на момичето Валентин Димитров.

Убитият 62-годишен Богдан Динев е съден за изнасилвания, заплаха за убийство. 

Мария сама се предаде на полицията и първоначално ѝ беше повдигнато обвинение за умишлено убийство, което по-късно беше променено на в умишлено нанасяне на средна телесна повреда, довела до смъртта на пострадалия. 

Момичето беше освободено вчера под гаранция. 

„Мария не е убийца и не е извършила умилено убийство, а е причинила телесни повреди, за да защити живота и здравето си”, категоричен е Димитров.

Той е решен да пледира невинност, но според него няма да се стигне до съдебен процес.

След като приключи разследването, смятам, че прокуратурата ще достигне до извода, че Мария е действала в условията на неизбежна отбрана и наказателното производство ще бъде прекратено поради липса на престъпление, каза адвокатът.

Димитров обясни, че с него са се свързали жертви на убития Богдан Динев. Той разказа и за някои от случаите. 

„С мен се свърза жената, която е скочила от четвъртия етаж, докато Боньо се е опитвал да я изнасили. Днес се свърза с мен човек от Англия, който разказа потресаваща история. Преди доста години Боньо е опитал да изнасили момиче пред Младежкия дом в Стара Загора, тя го е ухапала, след което той е озверял, привел я в безсъзнание и извадил с клещи зъбите ѝ. Пословични

Мария срещнала Богдан Динев в кафенето, в което работи за лятото, и в понеделник вечер двамата се срещат, а момичето твърди, че е изнасилено в мазето на сградата, където живее Динев.

От заведението отказаха коментар. Но бивши колежки на Мария в друго заведение разказаха за впечатленията си от нея. Според тях имало случай, при който ученичката откраднала оборота от заведението и опитала да обвини за това други хора, съобщи Нова телевизия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12005

2

Ivan Ivanov

31.07 2016 в 13:30

Нека се направи експертиза и ако се докаже, че наистина е изнасилена да понесе по-леко наказание, но ако е отишла при дъртия пръч с цел убийство по особено жесток начин с цел грабеж, то нека я осъдят на доживотна присъда.
 
X

Подкастът на OFFNews