Адв. Варадинов за пиянския скандал в самолета: Не е имало буйстване и бой

OFFNews 04 юли 2016 в 22:59 9836 1

Снимка zapernik.com

Адвокат Огнян Варадинов, който разказа за пиянския скандал по време на пътуването на делегацията на кмета на Перник Вяра Церовска от Брюксел до София. 

В скандала изплува името на Заместник-кмета на Перник Владислав Каралиев, като от първоначалната информация стана ясно, че е бил задържан. 

Малко по-късно Каралиев опроверга това твърдение, като отрече и да е буйствал. 

Варадинов, който разказа първоначално за случилото се, направи уточнение за инцидента на страницата си във Фейсбук. 

Ето какво написа той: 

По повод множеството медийни публикации, отразили описания от мен случай със злополучния полет миналата сряда на връщане от Брюксел, бих желал да внеса някои уточнения, които считам за важни:

1. Господинът с най-непристойно поведение в самолета е човекът най-вдясно на снимката на делегацията. Без да съм 100 % сигурен, мисля че това е кметът на с. Големо Бучино. Най-вече неговите прояви визирам в написаното от мен.

2. В самолета не е имало буйствания, побоища и други актове на физическо насилие, пререканията бяха изцяло вербални.

3. Част от пътниците, както и написах, бяха отведени от полицията. Аз не съм бил свидетел на това те или някои от тях да са били задържани в правно-техническия смисъл на това понятие. Какво се е случило, след като автобусът с пътниците потегли от пистата към Летище София, не зная.

4. Полицаите, които видях да присъстват в самолета и на пистата бяха четирима с една патрулна кола.

5. Не съм оставал с впечатление г-н Владислав Караилиев да е бил пиян.

Чувствам се длъжен да направя тези уточнения, тъй като случаят бе широко отразен в медиите, което намирам за правилно, но за да бъде правилно информирано обществото, то трябва да знае точните факти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови