Пернишкият зам.-кмет: Не съм буйствал на самолет и не съм бил арестуван

OFFNews 03 юли 2016 в 21:10 5790 4

„По никакъв начин не съм участвал в никакъв скандал, не съм бил пиян, не съм бил задържан, не съм буйствал”. Това заяви пред Нова телевизия зам.-кметът на Перник Владислав Каралиев. 

За случката разказа адвокатът Огнян Варадинов, който е пътувал от София за Брюксел в същия самолет, с който лети и делегацията на кмета на Перник Вяра Церовска.

Варадинов посочи, че в делегацията е имало около 20 души, които направили впечатление с шумното си поведение.

Адвокатът обясни, че два дни по-късно е попаднал отново на делегацията, пътуваща в обратна посока. По думите му подпийналите общинари се закачали със стюардесите, след което вдигнали скандал заради липсата на лед на борда на самолета. Особено активен в групата от около четирима провокатори в прераканията бил Владислав Каралиев, а след подаден от стюардесата сигнал при кацането няколко души са били задържани, в това число и Каралиев. 

„Не познавам въпросния г-н Варадинов, нямам никакво обяснение за неговото поведение. Това, което мога да кажа, е, че аз още утре ще си потърся правата чрез адвоката си, готов съм да застана на детектор на лъжата включително и пред камера”, заяви Владислав Каралиев. 

Според МВР е имало сигнал за инцидент от екипажа при кацането на самолета. Гранична полиция отива на проверка, но не установява нищо нередно, затова инцидентът не влиза в полицейските сводки.

Името на Караилиев се свързва със скандалния аудио запис, разпространен преди местните избори през октомври, в който се чуват думите "Просто си платихме вота". Зам.-кметът бе сред разпитаните и призна, че е присъствал на такъв разговор, но той се е състоял след евроизборите през 2014 г. Прокуратурата впоследствие прекрати разследването по случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12192

4

Stoyan Georgiev

04.07 2016 в 00:01

Този има вид както на пияница така и на нагъл корумпиран държавен служител. Такива ни управляват.

21668

3

Руслан

03.07 2016 в 22:34

Гранична Полиция не установила нищо нередно.
А липсата на лед в самолета не е и нередност?

29585

2

Izalina

03.07 2016 в 22:21

Сервитьорка в пернишка кръчма или стюардеса, все тая. Нищо нередно не са направили господата. Вий пък ко толкоз си помислихте, че чак в МВР - сводките да влиза

Наглост. Засега вярвам на адвоката.

12362

1

Хуан

03.07 2016 в 21:53

Да бе, екипажът е така си подава сигнали на гранична полиция да им образува работа. Поредната проява на бай Ганьо из Европа. Само не разбрах тоз либерал ли е, демократ ли е?