8 експерти от ВиК-Бургас са уволнени, след като дали показания срещу шефа си

OFFNews 14 декември 2023 в 10:35 13250 2

Уволнените служители

Снимка Стопкадър Нова ТВ

Уволнените служители

Осем експерти от ВиК Бургас са освободени в късния следобед в сряда, дни след като са дали показания срещу изпълнителния директор на дружеството в разследване на "Икономическа полиция".

Всеки от уволнените служители е заемал отговорна позиция - главен ВиК инженер, главен енергетик, отговорник по европейски проекти и обществени поръчки, главен юрисконсулт.

Преди две седмици при полицейска операция са иззети документи, а изпълнителният директор е бил обвинен в злоупотреби.

Първо е освободена Десислава Златева - главният юрисконсулт на дружеството. Мотивът е "подбор на екип" по Кодекса на труда. Такъв е и при останалите заповеди за уволнение. 

"За нас изненадата е, че последните 4 месеца, откакто той е на работа, не сме били упреквани, че не работим добре с него. След влизане на "Икономическа полиция", всички бяхме викани за разпит в качеството на свидетели", каза Златева.

На разпита тя не е скрила нищо от дейността на изпълнителния директор и на ръководител отдел "Административен". Тя смята че има действия и бездействия на ръководството, довели до ощетяване на дружеството.

Друга освободена - Йорданка Керанкова, ръководител отдел "Обществени поръчки", е отказала да се съобрази с незаконосъобразни критерии за обявяване на обществени поръчки. Попитана какво е разказала пред органите на реда, Керанкова отговори: "Истината". 

Стопкадър: Нова ТВ 

Ръководителят на европейския проект за 450 милиона европейски средства Иван Тодоров също е уволнен. Той също е бил разпитван и след това е освободен от директора.

Заместник-началникът на район Бургас не е имал контакт с новия директор от назначаването му през август, но въпреки това е освободен.

Директорът Цветан Мирчев не е открит за коментар. Всички уволнени служители ще търсят правата си в съда. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

2

6екеr4о

14.12 2023 в 11:41

Поредната развилняла се Калинка!

Ма и гепенето на кинти е тънък занаят, профани ниедни...

1005

1

eagle60

14.12 2023 в 10:51

така ще е - директорите се чувстват всесилни и недодегаеми. сила им вдъхва Альошата от площад Тройката.СЪБОРЕТЕ ГО!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!