75 каузи очакват подкрепа в 'България дарява' от 22 до 31 март

OFFNews 05 март 2020 в 15:44 1646 0

Образование, деца в риск, екология, култура, хора с увреждания и зависимости, човешки права. Седемдесет и пет каузи, свързани с тези и други важни за обществото ни теми, очакват подкрепа във второто издание на националната кампания за популяризиране и насърчаване на дарителството "България дарява". 

От 22 до 31 март 2020 г. всеки може лесно и бързо да избере и подпомогне каузата, към която е съпричастен, чрез сайта на „България дарява“. Възможни са различни дарителски механизми – чрез банков превод, дарителската платформа DMS, ePay, PayPal, Platformata.bg и други. Няма малка или голяма подкрепа - всеки принос е безценен, защото когато се обединят много хора, промяната е възможна. 

"България дарява" е общонационална инициатива, която популяризира и насърчава дарителството. Тя дава равен шанс на граждански организации от цялата страна да представят своя кауза на безплатната платформа bulgariadaviava.bg

В дарителската кампания са включени каузи, които търсят и намират решения, променят човешки съдби и средата, в която живеем. Те са предварително селектирани, като организациите, които ги осъществяват, трябва да имат предишен опит, да са регистрирани като граждански сдружения в обществена полза и да са предоставили финансови отчети, което гарантира прозрачността и професионализма им. 

В „България дарява“ участват нестопански организации, читалища, училищни настоятелства. Освен че събират средства за своите каузи, те се ангажират да работят при пълна откритост и отчетност за изразходваните пари и постигнатите с тяхна помощ резултати. 

„България дарява“ цели да достигне до повече хора, да разкаже добри истории и да покаже смисъла от съществуването на гражданските организации, като даде възможност на всеки да допринесе за положителна промяна в живота на хората. 

В първото си издание през 2019 г. само за десет дни „България дарява“ събра над 50 000 лв. от близо 2700 индивидуални дарители. С лицата си в подкрепа на инициативата застанаха множество популярни хора, които дариха за избрана кауза: Максим Ешкенази, Захари Карабашлиев, Алек Алексиев, Робин Кафалиев, VenZy, Ива Дойчинова, Яна Маринова, Елена Розберг и др.

От 22 до 31 март всеки, който избере и подкрепи кауза в bulgariadariava.bg, ще допринесе за превръщането на България в едно по-добро място за живеене. „Да даряваш е важно,…. защото даряването е споделяне, а споделянето ни прави хора", каза по време на първото издание на „БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“ през 2019 г. ученичка от I-ва Английска гимназия в София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови