60 доброволци носят храна и лекарства на възрастните в Плевен

Цената на готовата храна за обяд и вечеря е 5 лева, само за обяд - 3 лева

OFFNews 24 март 2020 в 07:47 1449 0

Снимка БГНЕС

В Плевен 60 доброволци от днес ще доставят храна и лекарства на самотни възрастни хора. Акцията е инициатива на Общината.

След призива на кмета Георг Спартански за включване в кампанията за набиране на доброволци, над 60 подадоха заявления в Община Плевен да изпълняват тези дейности. Това позволява местната администрация да разшири кръга от социални услуги.

Освен лекарства по рецептурни книжки или рецепти доброволците ще доставят на самотни възрастни хора и готова храна или хранителни продукти. Заявки се подават от 09.30 ч. до 16 ч. всеки ден на тел. 064/800 011. Тези услуги стартират от днес, първите заявки ще бъдат изпълнени на 25 март /сряда/. 

Цената на готова храна за обяд и вечеря е 5 лв., а само за обяд - 3 лв. След получаване на заявка за хранителни продукти доброволци ще посещават домовете, легитимирайки се, за да уточнят количествата и марките на продуктите. За получените суми ще бъде съставен и подписан двустранен протокол.

Заявки за готова храна и продукти ще се изпълняват и в съботно-неделните дни. От услугата могат да се възползват и възрастни хора, които чакат да бъдат приети за обслужване от Общинския домашен социален патронаж.

Доброволците са осигурени с предпазни маски и ръкавици, съобщи БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови