510 БГ училища с иновации в обучението, програмите и управлението

OFFNews 22 юли 2021 в 14:55 1061 0

Снимка Pixabay

510 училища са включени в Списъка на иновативните училища в Република България за предстоящата учебна 2021/2022 година. Той беше одобрен днес от Министерския съвет.

Учебните заведения са от 137 общини във всички 28 области.

Иновациите им са свързани с нови методи на преподаване, въвеждане на новаторски елементи в организацията или съдържанието на обучението, нов или усъвършенстван начин на управление, обучение и образователна среда, както и с разработени по нов начин учебно съдържание, учебни планове и програми.

73 училища получават статут на иновативни за първи път. В 437 иновациите продължават от предходни години. От списъка отпадат 64 училища. В повечето от тях иновациите са приключили, а три ги прекратяват по решение на педагогическите колективи и регионалните управления на образованието.

Проектите са одобрени от Комисията за иновативните училища към Министерството на образованието и науката. Тази година в нея постъпиха 234 предложения. В комисията участват психолози, социолози, педагогически специалисти, представители на научната общност, лица с доказан опит в областта на образованието, науката и технологиите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови