49 с коронавирус от предприятие в Айтос

OFFNews 29 септември 2020 в 13:38 1828 0

Затвориха шивашко предприятие в Айтос заради 49 случая на коронавирус при работниците. Това съобщи за БТА директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.

Текстилният цех е затворен за дезинфекция, а всичките му 75 служители, които са от Айтос и Руен, са поставени под домашна карантина. Пробите на заразените им колеги са станали ясни вчера.

С тези случаи Бургаска област отбелязва ръст на новозаразени от COVID-19, които само за денонощие са 64 души.

В писмо до здравното министерство кметът Димитър Николов поиска още болници да лекуват пациенти с коронавирус. В момента с COVID-19 работят две лечебни заведения - УМБАЛ Бургас и Белодробната болница.

Предложението на градоначалника е Здравната каса да сключи договори и с други лечебни заведения, тъй като в Бургас се лекуват пациентите с коронавирус от цялата област.

Към момента 16 души с COVID-19 са настанени в инфекциозното отделение в УМБАЛ, 26 са в общинския диспансер за белодробни болести, а 4 в инфекциозното отделение в Айтос.

Легловата база е запълнена и Бургас трябва да се подготви за за бъдеща вълна, чрез разширяване на мрежата от болници в града, които обслужват пациенти с коронавирус, обяснява в писмото Димитър Николов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!