4 нови индустриални зони в София, метро тръгва и към Кремиковци

OFFNews 18 септември 2019 в 16:42 13400 1

Четири индустриални зони ще се създадат в София. Най-голямата ще е в северните територии - "Кремиковци“, "Нови Искър“ и "Връбница“. Още три ще има в "Младост“, Надежда“ и "Овча купел“, но те ще бъдат по-малки по размери. 

Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова на форум на тема "Германските инвестиции в България 1990-2017. Германо-българските търговски отношения 2001-2018“.

"Територията , особено тази в "Кремиковци“ е изключително привлекателна със своята транспортна свързаност – жп. транспорт, близост до летище, пътища. В нашите планове сме поели ангажимент да осигурим връзка с метро до тази зона – наземно, леко метро. Процесът предстои да стартира, обяви кметът. Тя допълни, че предвижда въвеждането на специален ресор, който ще бъде ангажиран с дигитализирането и въвеждането и използването на технологиите на общината. 

На форума стана ясно и, че от 1 ноември провеждането на обществени поръчки ще се извършва изцяло по електронен път. 

Нова детска градина се изгражда на мястото на стари дървени бараки с етернитови панели в Курило, където са били разположени 4 градински групи. Новата сграда е за 6 групи и включва физкултурен салон, зала за игри и зала за изобразително изкуство. Проектът предвижда достъпна среда за хора с увреждания и хидравличен асансьор, кухненски блок и лекарски кабинет.

„Една от нашите програми е цялостно престрояване на детските градини с етернитови панели. Те бяха общо 18, останаха 3, по които работим в момента. С тази детска градина работим по две от нашите много важни политики: увеличаваме местата и предоставяме здравословни и съвременни условия за отглеждане на децата. Тази детска градина ще се отоплява с термопомпа и котел на пелети, което отговоря изцяло на политиката ни за опазване на чистота на въздуха, каза кметът Фандъкова по време на проверката си на обекта по-рано днес.

Строителството трябва да завърши до края на годината. 

Фандъкова представи днес първия нов кандидат за общински съветник на ГЕРБ - архитект Ивайло Петков.

Той е един от основателите на Група Град. Знаете, това е гражданска инициатива, която се превръща в неправителствената организация. През всичките тези години архитектите от Група Град са били от най-големите ни критици. Но освен с критики, те винаги са участвали в работата на града с идеи, с предложения за решения", отбеляза Фандъкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

19.09 2019 в 04:48

И кой ще бачка там?:)) Младежката организация на герб?

Вижте, "ние не щеме вие да ни управлявате по-добре, ние искаме вие да си идете".
 
X

Подкастът на OFFNews