Quantcast

33-годишен психиатър стана най-младият професор в България

Александра Маркарян Последна промяна на 13 февруари 2014 в 15:49 38760 27

Снимка сп. "Тема", архив

Най-младият професор у нас Дроздстой Стоянов

33-годишен психиатър стана най-младият професор в България и най-младият професор в историята на медицината у нас.

Д-р Дроздстой Стоянов е въвел преподаването по личност-центрираната медицина за студенти по медицина, той развива първата в страната ни програма по музикотерапия, въвежда и преподаване по философия на психиатрията към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, става ясно от рецензията на проф. Валентин Акабалиев, ръководител на катедра „Психиатрия и медицинска психология“ към Медицинския факултет на МУ-Пловдив.

Стоянов става професор в Медицинския университет в Пловдив края на 2013 година в катедра „Психиатрия и медицинска психология“. Защитава пред 7-членно международно жури в състав д-р Валентин Акабалиев, проф. д-р Мария Луиза Канеса Фигейра, проф. д-р Кенет Уилиам Мъсгрейв Фулфорд, проф. д-р Джовани Стангелини, проф. Андрю Грегъри Майлс, проф.  д-р Георги Иванов Попов, проф. д-р Надежда Петрова Маджирова.

Дроздстой става професор с монографичния си труд „Личност, психоклимат и синдром на професионално изпепеляване. Ръководство за диагностика и превенция на бърн аут синдрома при здравни професионалисти“, отпечатан през 2012 г.

Професорът има 151 научни публикации, от които 112 научни труда, работи с четирима докторанти. Той е автор и редактор на пет публикувани монографии, от които две в чужбина, и има участие в три учебника за студенти. На една от монографиите, публикувана в САЩ, е редактор и е включил съавтори от три континента.

„Кандидатът показва изключително добри организаторски умения в организирането и ръководенето на различни научни разработки и проекти (9), финансирани на национално ниво със средства от ЕС“, пише в рецензията си проф. Акабалиев.

Забелязани са над 100 цитирания, от които регистрирани в Scolar Index – 75. Повече от 10 години е работил като хоноруван и редовен преподавател в акредитирани ВУЗ-ове. Работи с четирима докторанти. Трима от тях са защитили успешно.

Не е случайно, че Стоянов е наричан "детето чудо" - само на 15 години той завършва три средни образования - руският дипломатически лицей, английската гимназия "Томас Джеферсън" и средно общообразователно училище.

Роденият на 20 юли 1980 година Дроздстой е син на професорите по психиатрия Дрозда Писева и Стоян Стоянов, а името му е комбинация от малките им имена.

На 21 г. той завършва медицина в София (2002) и се зачислява за докторантура към Медицинския университет в Пловдив (2003-2005). През 2007 г. получава научната степен "доктор", а от 2008 г. има призната специалност по психиатрия. През 2008 г. е избран за доцент.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.02 2014 в 14:30

Хайде бе, Балканскииииййййй....
Кажи за Тиквоча и другите герберасти...
Ще си пропуснеш "билито"....
То бива мързел,бива, ама твойто......

16.02 2014 в 14:16

Поредният продукт на закона 'Игнатов'. Бърза проверка в световните бази данни дават десетина публикации и двайсетина цитата на този младеж, които са твърде скромни числа дори и за доцент.

16.02 2014 в 12:18

Боже, каква завист! Каква злоба и завист. Падението на някой хора няма граници. Чета и се чудя защо в българския език няма налог на прекрасната английска дума - loser! Точно на такива завистливи хора описани с по-горната дума ми приличат изказванията.

16.02 2014 в 11:46

mechok, нещо си много развълнуван а и много постинги наведнъж, което навява следните мисли - този nickname да не съчетание от името на майка ти - професор Мечка Дебилева и баща Оклузий Фанфарски-Тромпетов. Така както си продуктивен в постовете - да не би да имаш и ти по няколко научни и ненаучни публикации месечно в Списания с висок импакт фактор - макар че, всички Дроздолюбци до тук мълчат за индекса му на цитируемост, а също така и за ИЦ-то на професорицата Дрозда. В цитираното от arhimed интервю проф. Дроздоцис (от Дроздя + Нарцис) съобщава, че следващата му стъпка е да станел и най младия академик. В такъв случай - предишното ми заключение - "днес професор утре академик - в други ден шизофреник" търпи лека промяна - признаците на вяло протичаща шизофрения са на лице.

16.02 2014 в 11:29

Нищо лично, обаче... на този човек като се започне с името му и се мине през биографията- всичко звучи фалшиво... да не кажа болно...

15.02 2014 в 19:21

Мдааа, какво им остава на лузърите, освен да се разровят за майка му, баща му, дядо му, името му. Няма нужда да са прочели нито страница научна литература върху психиатрична тема, камо ли точно такава, на тоя човек.
Познатия казан в ада, без пазач за българите.

15.02 2014 в 18:58

Да, но вижте коментарите тук:
http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/doktor-vunderkind-e-naj-mladiiat-profesor-u-nas-6005254

15.02 2014 в 18:54

Ето го: http://vbox7.com/play:4deddd4da9

15.02 2014 в 18:40

Имаше интервю по една от телевизиите. Човекът излъчваше читавост. Даже е симпатичен, като характер. Малко е мъгляв, което е професионално изкривяване при психолого-психиатрите, но мисля, че е честен. Потърси си в Нова, май беше при Милен Цветков.

15.02 2014 в 18:31

Offnews, много ще е интересно да вземете едно интервю с този човек. Може ли да попитате дали изборът на специалност и темата на труда му имат нещо общо с неговите личностни проблеми? Ако може и още един въпрос: дали е норма такава продуктивност и ако не е, при кои психотични състояния се проявява?