3 спиращи дъха зимни дестинации

OFFNews 15 декември 2023 в 16:11 944 1

Снимка Top rent a car

Дойдат ли студените месеци, хората рязко се разделят на два типа - едните се затварят у дома, а другите тръгват да обикалят света. Според нас не е нужно да напускате границите на България, за да се насладите на зимния туризъм, затова сме ви приготвили 3 родни дестинации, които можете да посетите на четири колела.

В случай че разполагате с кола, чудесно! Но ако липсата на собствено превозно средство се оказва пречка да поемете на път, не се тревожете нито миг повече. Top Rent A Car са насреща, за да ви предоставят нов, здрав, надежден и елегантен автомобил за вашата зимна разходка из страната.

Кое му е особеното на едно зимно пътешествие? Почти всичко - от пътната настилка през температурните амплитуди до необходимото количество багаж. За да се чувствате спокойни по време на път, е важно да разчитате на стабилна кола със зимни гуми, изправна климатична система и достатъчно място за пътни чанти и обемни дрехи.

Колите под наем на Top Rent A Car са отличен вариант, защото по закон трябва да бъдат поддържани в изрядно състояние. Вероятността превозното средство да ви изненада неприятно по време на път е доста малка, така че можете да се отпуснете и да се наслаждавате на почивката си.

И като си говорим за български зимни дестинации, ето накъде ви съветваме да потеглите.

Секвоите на Ючбунар

Искате ли да се озовете насред Сиера Невада, без да биете път чак до там? Кюстендил ви очаква с широко отворени обятия и ви готви неочаквана изненада - местност Ючбунар и неговата гора от вековни дървета от вида Секвоя гигантея.

Тази гледка е нетипична за нашите ширини, тъй като се смята, че секвоите виреят най-добре в по-топъл и влажен климат. Има някаква магия обаче, която кара тези огромни дървета да се чувстват у дома си в югозападния край.

Разходете се до гората и си направете снимка, достойна за възхита. Застанали до величествения ствол на някой от тези красиви гиганти със заострена корона, скриваща слънцето и небето, ще почувствате мощта на природата. А ако имате късмета да видите секвоите покрити със сняг, тогава ще попаднете насред зимна приказка.

Има ли Бог на Безбог

Прословутата хижа „Безбог“ е любима начална точка на множество популярни туристически маршрути в Пирин. През лятото има възможност за потегляне на планински преходи, но през зимата ви съветваме да се навъртате около хижата и замръзналото Безбожко езеро. В хижата можете да хапнете вкусни гозби и да пиете топъл чай, а навън да се наслаждавате на снега, чистия въздух и ски пистата.

До мястото се стига с лифт с две прекачвания. Невероятно красивата гледка, която се разкрива от височината на лифта, си струва всяка секунда, прекарана във въздуха.

Най-хубавото на разходката до Безбог е, че можете да отседнете в Добринище - малък град, който приютява любители на зимните спортове и релаксиращите спа процедури. Съвсем наблизо е и Банско, така че тревогата дали има какво да правите в този край отпада напълно.

Широка лъка стопля душата

Какво е зимата без красотата на Родопите. Най-мистичната планина в България ви приканва да посетите едно от нейните малки архитектурни бижута - с. Широка лъка. То е известно със своята богата история, гостоприемство и смиряваща модерния човек природа.

През зимата имате възможността да похапвате вкусни родопчански ястия, да разгледате Етнографския музей и църквата Успение Богородично, както и да отскочите до Пампорово. Ако се озовете в Широка лъка през март, не пропускайте да погледате кукерите, които традиционно се вихрят на събора Песпонеделник.

Надяваме се, че вече сте се настроили на зимна вълна. Разчитайте не само на пътешественическия си дух, но и на колите под наем на Top Rent A Car. Приятно пътуване и не забравяйте да се облечете топло.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews