Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

26 литра на квадратен метър дъжд се изляха във Варна

OFFNews 06 април 2015 в 19:47 4240 0

Снимка БГНЕС

Пороен дъжд заля Варна. Валежи от 26 литра дъжда на кв. м са се излели от 4 часа сутринта до 15 часа следобед в морската столица, съобщиха от Националната служба по метеорология и хидрология.

Няма сигнали за сериозни проблеми с дъжда, не е постъпвала информация за наводнени училища и детски градини. Граждани са сигнализирали за затруднен трафик по няколко улици, но никъде в града не се е налагало спиране на движението на автомобили.

Извършена е проверка на охранителните канали в Аспарухово, водата се оттича нормално, съобщи началникът на отдел „Дейности по защита на населението“ към Община Варна Купен Пашов, цитиран от Дарик. 

Заради дъжда днес във Варненска област има обявен оранжев код. По данни на метеоролозите в Североизточна България утре ще превали  мокър сняг. 

Седем язовира във Варненска област се изпускат контролирано за осигуряване на свободен обем, съобщиха от Басейнова дирекция. Изпускат се водоеми в 3 общини - в Долни чифлик - язовирите „Пчелник", "Юнец", „Д. чифлик" и „Горен чифлик"; в Провадия - язовирите„Черковна" и „Снежина"; и в Дългопол - яз. „Елешница".

Оперативното звено е активирано. Следи се състоянието на речните легла и общинските язовири в Черноморски район.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews