250 евро глоба за повръщане в Слънчев бряг искат от комплекса

OFFNews 23 февруари 2016 в 07:00 29385 4

bbc

Снимка ВВС

Преди три години ВВС излъчи скандален филм за пиянството в Слънчев бряг

Глоба от 50 евро за турист, който падне пиян на алеите в Слънчев бряг и 250 евро за този, който повръща директно в зелените площи в курорта- Това са само част от предложенията на Регионалната туристическа камара в Бургас, които ще бъдат внесени за разглеждане в МВР. Според председателя на Управителния съвет на камарата Иван Иванов, ефектът от въвеждането на тези мерки ще затегне дисциплината в комплекса.

„Никой не може да ни убеди, че западноевропейците са се научили на ред и дисциплина, само по пътя на убеждението. Необходими са по-строги мерки", каза Иванов. Според него, това е правилната посока, която Слънчев бряг трябва да поеме, за да изчисти имиджа си като алкохолна дестинация.

Предварителните прогнози сочат, ръст в записванията на туристи от Великобритания, Германия, Чехия и Полша. Иванов не се нае да прогнозира дали руският пазар ще отбележи ръст през лятото на 2016 г.

От години алкохолният туризъм вече е организиран спорт в Слънчев бряг. През сезона всяка вечер по главната алея тълпи тийнейджъри, предимно англичани, холандци и германци, се събират в компактни групи от 30-40 души и обикалят организирано кръчмите.

Водачи на групите са родни момичета, които вървят отпред, отзад и измежду групата, с по един огромен флаг, брандирани тениски и водят жадните за алкохол и разюздан нощен живот младежи от заведение на заведение. За целта девойките събират по 30-50 евро на човек.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови