25 млн. лева отиват за обезщетения на съкратени учители и персонал

OFFNews 04 август 2021 в 16:20 1649 1

Снимка Pixabay

25 401 532 лева ще бъдат изпратени като обезщетения на учители и непедагогически персонал, които са били съкратени, пенсионирани или освободени на друго основание.

Решение за това взе днес Министерският съвет.

Обезщетенията са за месеците май и юни. Изплащат се по Национална програма "Оптимизиране на вътрешната структура на персонала". По нея се предвиждат обезщетения включително за обезщетения при прекратяване на договорите заради закриване на училища или промяна на структурата им поради недостатъчен брой ученици.

Финансирането е от бюджета на Министерството на образованието и науката и от планираните разходи в централния бюджет за 2021 г. за изпълнение на националните програми за развитие на образованието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6245

1

kokoten

04.08 2021 в 18:41

....уж ще оправяме образованието,пък съкращаваме учители...така ще оправим и здравеопазването,ще махаме болници,а специалисти няма и няма и да има,каква ще е тая качествена мед.помощ един Господ знае....или тя ще е само за софиянци,пловдивчани,варненци и старозагорци...останалите ДГД(любимия израз на Милан Миланов-в превод-Да Го Духат)....май-май ще задухаме всички...и вече няма да има такъв народ....