25 000 лв. глоба за хипермаркет, продавал пица за 8,99 лв. вместо за 8,49 лв.

OFFNews 06 юни 2024 в 12:26 5509 1

пица

Снимка pixabay

Пица

25 000 лева глоба е наложила на известна търговска верига Комисията за защита на потребителите заради разлики в цените на замразени пици, продавани в обект в Дупница, предаде БНР. 

Глобата е потвърдена според решение на Районния съд, което може да се обжалва пред по-горна инстанция.

Нарушението е установено от екип проверяващи, които закупили пиците. Проверяващите установили, че всички продукти от съответната марка били с обявена по-ниска цена от тази, на която се маркират на каса.

Пиците са били на цена от 8.99 лв. за период от седем дни, като преди това са се предлагали на по-ниска цена от 8.49 лв., но поради технически причини етикетите не са били сменени своевременно от персонала.

Комисията за защита на потребителите е съставила акт за установено административно нарушение и издала наказателно постановление, което е обжалвано в съда.

"Търговският обект е голям, посещаван от многобройни клиенти, част от хранителна верига и с ежедневен оборот на подобни замразени храни и сериозна посещаемост от гражданите, което би могло да доведе до засягането на голям брой потребители, а от там и завишава сериозно обществената опасност на нарушението", се посочва в мотивите на съда.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    2550

    1

    alfakentavur

    06.06 2024 в 12:44

    Има и друг номер. На различни рафтове слагат една и съща стока с различни цени. Едната е много изгодна. Взимаш и не гледаш повече. А на касата естествено се опитват да таксуват на по-високата цена.
    Не на мен обаче :)
     
    X

    Богословът доц. д-р Константин Нушев в студиото на OFFNews