200 души протестираха в Пловдив в подкрепа на д-р Димитров

OFFNews 06 март 2018 в 19:54 3066 0

Снимка Plovdiv24

Около 200 души протестираха в Пловдив в подкрепа на д-р Иван Димитров, който беше арестуван, след като застреля крадец. 

Днешният протест беше доста по-рехав от вчерашния, когато в протеста в Пловдив се включиха над 2000 души. Протести вчера се проведоха в още три града. 

По-рано днес от прокуратурата в Пловдив обявиха нови факти около стрелбата, според които кражбата не е станала в дома на д-р Димитров, както първоначално се твърдеше, а в гаража под апартамента му, а неговото семейство не се е намирало в дома им. 

Димитров е изпразнил пълнителя на пистолета по крадеца Жоро Плъха, като един от куршумите го е уцелил.

Освен това Димитров е опитал да прикрие следите си - укрил е пистолета, прибрал е гилзите от изстреляните патрони и е почиствал местопрестъплението.

Днес той беше освободен от ареста с мярка за неотклонение "Подписка". 

Протестиращите в Пловдив се обявиха отново в подкрепа на Димитров. Според тях изнесените от прокуратурата факти не отговарят на истината. 

Подкрепа за Димитров изразиха колегите му от УМБАЛ "Пловдив" и лекари от болницата в Шумен подкрепиха с декларация своя колега от Пловдив. Те заявиха, че не заемат страна и вярват, че правораздавателните институции в България ще си свършат работата.

Около 30 души се събраха на мирен протест и в Бургас. Те поискаха и законови промени, които да защитят българите в тяхната собственост, независимо дали е дом, двор или автомобил. Който влиза да краде, трябва да носи последствията си, смятат хората.

Някои посочиха, че по „Тошово време“ е било по-сигурно. Мирният протест, иницииран от Организацията за закрила на българските граждани, премина в шествие от съдебната палата до сградата на общината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови