Quantcast

1800 души в Пирогов по Великден, няма пияни деца

OFFNews Последна промяна на 29 април 2019 в 10:16 2518 0

Снимка Александра Маркарян/OFFNews

1800 души са потърсили помощ в Спешното отделение на "Пирогов" през почивните дни, 260 от тях са останали за лечение в клиниката. 

Двама мъже на 45 и 71 години са хоспитализирани след прекомерна употреба на алкохол. Няма деца и младежи, които да са посрещнали Великден в „Пирогов", по тази причина, съобщиха от болницата. Пациентите без здравни осигуровки, настанени за лечение в „Пирогов" са 15.

Екипите са хоспитализирали и едни от най-сложните случаи от цяла България. Близо 80 човека от различни части на страната получават високоспециализирана медицинска помощ през тези дни.

Доста натоварено е било и дежурството в уникалното за България детско спешно отделение. През него са преминали над 520 деца, на 50 от тях се е наложило да останат за лечение в „Пирогов".

В реанимационните структури се борят за живота на 60 пациенти.

Натоварени са били хирургичните, травматологичните, неврохирургичните спешни кабинети и клиники. В тях са постъпили сложни медицински случаи от София и страната.

През спешния неврологичен кабиент са преминали 75, от които са оставени 11 пациенти с инсулт. През кабинета по кардиология и вътрешни болести са преминали 233, а са оставени за лечение 52 пациенти.