15 задържани след спецакция в Свищов

OFFNews 13 февруари 2020 в 17:07 1863 0

При специализирана акция в община Свищов са задържани 15 души, повдигнати са 8 обвинения и са образувани 3 бързи досъдебни производства, съобщи на брифинг директорът на ОДМВР-Велико Търново ст. комисар Димитър Машов.

Проверени са 98 моторни превозни средства и 147 души, като от тях 43-ма "представляват интерес за полицията, а 11 са знакови фигури".

За срок от 24 часа са задържани 15 лица, включително петима, на които са повдигнати обвинения за причиняване на средна телесна повреда.

Задържани са двама души, извършили 6 кражби от вилни имоти в Свищов. Един от арестуваните е осъждан. Част от откраднатите вещи са намерени. 

Един човек е с мярка "задържане под стража", след като е бил обявен за издирване и заловен в Германия. В сряда са му повдигнати обвинения за кражби на коли и на гориво. В момента е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Установени са и три случая на държане на акцизни стоки без поставен български акцизен бандерол.

Задържано е и едно лице, на което в сряда е повдигнато обвинение за притежание на наркотични вещества, обясни ст. комисар Машов.

Директорът на ОДМВР-Велико Търново уточни, че в рамките на операцията са "съставени 68 фиша и 4 акта по Закона за движение по пътищата, 6 акта по Закона за българските лични документи, а заснетите превишения на скоростта са 55".

Ст. комисар Машов посочи, че са образувани три бързи производства, като две от тях са за притежание на наркотици, а едно - за кражба на дърва за огрев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови