15 сгради в София одобрени за саниране по националната програма

ОFFNews 24 март 2015 в 15:03 4468 2

Снимка Архив

Над 15 жилищни сгради в София са одобрени по Националната програма за саниране досега и предстои да им бъдат изготвени технически паспорти, обследване и проекти, съобщи в ефира на ТВ7 главният архитект на столицата Петър Диков

Договорите за възлагането на обследването и изготвянето на технически паспорти вече са разработени, но предстои тепърва да се изготвят и образците на договорите за изпълнението на строителните дейности, уточни още Диков.

Всички заявления за участие в програмата до този момент са около 70. Той уточни, че създадените сдружения на собствениците в София са повече от 100.

Главният архитект на София посочи, че в столицата по програмата за саниране участват не толкова панелни сгради, а изградени по техниката едроплощен кофраж. Повечето заявления са от комплексите „Дружба“, „Младост“, „Люлин“ и „Надежда“.

В момента тече избор на проектантски фирми, като до изтичането на крайния срок на 18 март 36 фирми са подали заявления за участие в тази процедура.

Очакванията на главния архитект са в столицата към края на май да бъдат избрани и първите изпълнители на проекти и така до края на лятото може да започне и обновяването на първите 15 жилищни сгради, одобрени за участие в програмата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови