1342 танцьори се включиха в най-дългото хоро в София за Международния ден на танца

OFFNews 29 април 2023 в 16:18 2220 1

хорото

Снимка БГНЕС

Хорото

В Международния ден на танца 1342 танцьори от над 50 ансамбъла от цяла България се събраха пред Националния дворец на културата и отправиха послание за мир, като извиха най-дългото хоро. 

"Най-дългото хоро в София" е инициатива на Национален фолклорен ансамбъл "БЪЛГАРЕ" и Асоциация на хореографите в България, чиято идея е всяка година събитието да расте и приобщава все повече хора, предаде БГНЕС. 

Събитието събра стотици софиянци. Това е най-голямото хоро, извивало се досега в столицата. Организаторът Христо Димитров обясни, че целта му е "да покажем на останалия свят как трябва да се живее".

"Идеята е всяка година това да става по-голямо и по-голямо и да приобщаваме колкото се може повече хора – и жители, и гости на столицата, за да го превърнем в мощна традиция, която да показва можем да правим и такива неща заедно. А енергията от 2000-3000 души, хванати за ръце, за да танцуват, просто е невероятна", заяви още той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

1

Джендо Джедев

29.04 2023 в 23:40

"Организаторът Христо Димитров обясни, че целта му е "да покажем на останалия свят как трябва да се живее".

Демек трябва да се живее като скот в проядена от корупция държава с отмиращо, болно, бедно и неграмотно население. И да се лупат хорА по мегдани с калпави плочки. Ясно! :D
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика