126 ученици се класираха за национално оценяване в състезанието по творческо писане на английски език

OFFNews 27 януари 2021 в 12:58 1114 0

126 ученици от цялата страна се класираха в Единадесетото национално състезание по творческо писане на английски език.

Общо участниците бяха над 2300 от 126 училища. 

Те се състезаваха в седем възрастови категории от 6. до 12. клас и имаха един час, за да пишат по теми, предложени от организаторите. Поради усложнената обстановка във връзка с COVID пандемията състезанието беше проведено онлайн.

Писмените работи на участващите ученици бяха оценени от жури, в чийто състав се включиха професионалисти в различни области, както и англоговорящи.

Темите тази година бяха интересни и провокиращи въображението на учениците, като "Новите дрехи на Земята", "Важна новина: Река Амазонка избяга от джунглата", "Момичето зад маската", "Мирисът на тишината беше навсякъде", "2020 е математически проблем" и др.

Журито определи по 18 във всяка възрастова категория. Сред тях най-много са работите от София – 23, от Бургас – 14, от Пловдив - 11. Училището с най-много класирани ученици за националния кръг е ППМГ "Акад. Никола Обрешков", Бургас – 6.

Предстои националното оценяване на 30 януари 2021, което ще определи най-добрите трима в седемте възрастови категории.

Церемонията по награждаване на победителите ще се състои онлайн в края на февруари.

Състезанието по творческо писане на английски език се организира у нас за единадесета поредна година от Фондация "Корпус за образование и развитие - КОРПлюС" с подкрепата на Посолството на САЩ, Британския съвет и Американския университет в България. Конкурсът насърчава учениците да използват английския език по забавен начин и да мислят нестандартно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови