12 нови детски градини до края на годината в София, реконструират още 4 сгради

Триетажна сграда на ул. "Христо Белчев" става ясла догодина, в район "Изгрев" отваря ново заведение за най-малките през 2023 г.

OFFNews 09 септември 2021 в 07:38 2506 1

Снимка Архив

Строителството на 12 нови и реконструкция на още 4 сгради за детски градини завършва през есента на 2021-а година. Това става ясно от доклада на заместник-кметовете по образование, финанси и строителство, който Столичният общински съвет ще разгледа днес. 

Отчетът е част от тригодишната програма за строителство на детски градини, която бе одобрена от местния парламент в края на миналата година. В нея бе записано, че Столична община трябва да представя актуализирана информация относно напредъка по изграждане и обновяване на сградите. Новите сгради, които вече са или предстои да бъдат въведени в експлоатация, се намират в Лозенец, Витоша, Овча купел, Подуяне, Люлин, Студентски, Триадица, Красно село и Панчарево. 

Финализират се преустройство на спортен клуб в 2 нови яслени групи в район Триадица, 78 СУ – както и разширението на филиал към ДГ № 25 „Изворче“ с 3 групи и 3 бр. детски площадки в район Банкя. В заключителна фаза са и ремонтните дейности в две детски градини в районите Илинден и Връбница. 

Допълнително постъпили от райони предложения за включване на обекти в програмата за завършване през тази година са:

Преустройство на магазин във филиал на детска градина № 91 „Слънчев кът“ – яслена група, в район „Подуяне“. 

Преустройство на два самостоятелени обекта във филиал на детска градина № 92 „Мечта“ за две яслени групи, район „Подуяне“.

Ремонт на помещение в ДГ 120 „Детство под липите“ и ремонт на помещение в ДГ 194 „Милувка“, за разкриване на допълнителна група към всяка детска градина в район Възраждане.

Детска, градина с четири градински и две яслени групи в район „Подуяне“ и една в село Кокаляне се включват в Програмата в раздел „Строителство през 2022–2023 г.”.

Нова детска ясла в район Изгрев ще бъде проектирана през 2021-а и ще бъде включена в програмата за строителство до 2023-а.

Преустройство на триетажна сграда на ул. „Христо Белчев“ № 36 във филиал на детска ясла № 1 е в списъка с обекти, чието строителство завършва през 2022-а.

30 сгради за детски градини, чието строителство е започнало през 2020-а и 2021-а година, трябва да бъдат завършени догодина. 19 предложения са заложени да бъдат завършени на етап проектиране през тази година. В раздел „отчуждаване през 2021-а година“ са посочени 7 терена, които да бъдат предназначени за изграждане на детски градини. 25 сгради са заложени за строителство, което да започне догодина и да приключи през 2023-а година. 10 сгради са включени в допълнителен списък за строителство през периода 2022-2023 година. 

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  14369

  1

  случайно прочетох

  09.09 2021 в 11:37

  За 12 г съсипаха малкия и среден бизнес по села и градчета и прогониха младите хора от тях в София.
  Сега тая ми бълбука ли булбука...
  Когато и да я махнем, все ще е късно!
   
  X

  Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх