100 тира закъсаха на Хемус, катастрофа затруднява минаването през Шипка

OFFNews 30 ноември 2021 в 09:27 4344 0

Движението по АМ „Хемус“ в посока София е ограничено временно за всички леки и тежкотоварни автомобили след падналия сняг поради необходимостта от почистване.

Близо 100 са закъсалите тирове между втория и третия тунел на „Хемус” в посока София вследствие на снеговалежа. Платното към Варна се почиства. В обратната посока обработката е затруднена заради закъсалите тежкотоварни автомобили.

Проходът на Републиката вече е почистен и проходим при зимни условия. През деня се очаква временно затруднение за трафика през старопланинския проход заради изтегляне на запалилия се снощи румънски автобус в района на Гурково и изтеглянето на катастрофирал ТИР в северната част на Великотърновска област.

Временно движението по пътя Троян - Кърнаре, в Троянски проход, е ограничено за камиони над 12 тона заради снегопочистването.

Сняг наваля и по високите части на област Смолян. Най-голяма е снежната покривка в района на Доспат - 7-8 см. По-малка е в проходите Рожен, Пампорово и Превала, които са проходими при зимни условия.

Над 15 сантиметра е падналият тази нощ сняг на ГКПП-Гюешево за Северна Македония. Пътят е почистен. Колона от ТИР-ове и леки автомобили се беше образувала тази сутрин на АМ "Струма" при моста над с. Дяково на аутобана. Трасето вече е почистено и движението вече е нормализирано.

Първият сняг предизвика затруднения за трафика през Шипка, където по-рано тази сутрин е станала катастрофа между два автомобила. Има и закъсал ТИР в прохода, който по думите на дежурния в Областното пътно управление е с летни гуми. Движението не е ограничено, осъществява се при повишено внимание. В прохода вали мокър сняг и платното е заснежено.

Предупреждение за снеговалеж и вятър е обявено за Габровска област за днес. Ще има условия и за навявания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови