10 сгради в София вече са пуснали парното

Мая Младенова 02 октомври 2018 в 13:17 1892 0

Топлофикация-София има готовност за новия отоплителен сезон, съобщават от дружеството. Оттам напомнят, че по закон топлоподаването се включва при три поредни дни със среднодневни температури от 12 градуса и прогноза за трайно застудяване. Входовете и директорите на градини и училища могат да подадат заявление, ако желаят парното да бъде пуснато по-рано. За битовите абонати е необходимо решение на Общото събрание на блока за предварително пускане. Това вече са направили 10 сгради в столицата, сред които офис сгради, детски градини и посолства.

Топлофикация припомня, че преди пускането на отоплението е важно клиентите да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и да запълнят източените такива. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.

Клиентите трябва да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага след това допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела. Важно е да бъдат проверени и дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите. Ако има изгаснал дисплей, абонатите трябва да се свържат с топлинния счетоводител.

Максималното ограничаване на достъпа до абонатната станция ще ограничи възможните манипулации и кражби на топлинна енергия, информират още от дружеството. Това ще гарантира качественото и надеждно топлоснабдяване на всички имоти и коректното отчитане на консумираната топлинна енергия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!