10-месечно бебе с бучка в гърдата след пилешко с хормони

OFFNews 26 февруари 2014 в 14:01 18215 15

Снимка sxc.hu

"Когато дъщеря ми беше на 10 месеца, напипах бучка в дясната ù гърдичка. Изплаших се, не знехме какво е... Първият съвет на лекарите беше да спрем любимото ù пюре с пилешко. Спряхме пюрето и започнахме да вземаме кокошки от една баба, която ги отглеждаше на село. За 6 месеца бучката изчезна изцяло. Оттогава не сме имали проблеми, а не сме спрели да ядем пилешко - просто сменихме източника."

Това разказа Анна Жуковская тази сутрин по време на дискусия в сутрешния блок на Нова тв за наличието на хормони, инжектирани в пилешкото месо и последствията от тях върху човешкия организъм.

"Не може да се каже с категоричност, че проблемът идва единствено от пилетата, убедена съм, че и на кравите например се дават женски полови хормони, за да се увеличи млеконадоят и Агенцията по храните на САЩ отчита, че заради използването на такива смески за храна на домашните животни с 20% се е увеличил ракът на млечните жлези и простатата при малките деца", коментира проф. д-р Донка Байкова, зам.-председател на Българското дружество по хранене и диететика.

Тя сподели за случаи в практиката си на 8-годишно момиченце с менструален цикъл, както и за младеж с много сериозно увеличени млечни жлези.

Вече има сериозен риск за живота и здравето на младите хора. Да не говорим за алергиите, непоносимостта към много антибиотици заради антибиотичните смески, които се дават на животните, допълни тя.

"Хормони се влагат във всички животни. Не знам в България кой слага женски полови хормони и кой не, но във вносните се влагат поголовно. А само 20% от месото, което се продава у нас, е българско", заяви птицевъдът Благо Джиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!