Quantcast

10-месечно бебе с бучка в гърдата след пилешко с хормони

OFFNews Последна промяна на 26 февруари 2014 в 14:01 14484 15

Снимка sxc.hu

"Когато дъщеря ми беше на 10 месеца, напипах бучка в дясната ù гърдичка. Изплаших се, не знехме какво е... Първият съвет на лекарите беше да спрем любимото ù пюре с пилешко. Спряхме пюрето и започнахме да вземаме кокошки от една баба, която ги отглеждаше на село. За 6 месеца бучката изчезна изцяло. Оттогава не сме имали проблеми, а не сме спрели да ядем пилешко - просто сменихме източника."

Това разказа Анна Жуковская тази сутрин по време на дискусия в сутрешния блок на Нова тв за наличието на хормони, инжектирани в пилешкото месо и последствията от тях върху човешкия организъм.

"Не може да се каже с категоричност, че проблемът идва единствено от пилетата, убедена съм, че и на кравите например се дават женски полови хормони, за да се увеличи млеконадоят и Агенцията по храните на САЩ отчита, че заради използването на такива смески за храна на домашните животни с 20% се е увеличил ракът на млечните жлези и простатата при малките деца", коментира проф. д-р Донка Байкова, зам.-председател на Българското дружество по хранене и диететика.

Тя сподели за случаи в практиката си на 8-годишно момиченце с менструален цикъл, както и за младеж с много сериозно увеличени млечни жлези.

Вече има сериозен риск за живота и здравето на младите хора. Да не говорим за алергиите, непоносимостта към много антибиотици заради антибиотичните смески, които се дават на животните, допълни тя.

"Хормони се влагат във всички животни. Не знам в България кой слага женски полови хормони и кой не, но във вносните се влагат поголовно. А само 20% от месото, което се продава у нас, е българско", заяви птицевъдът Благо Джиев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.02 2014 в 11:09

F1
Глупаво изказване!
Говориш смело и безотговорно за човек който не познаваш.
За твое сведение драги, от известно време спазвам режим на хранене, който ме принуждава да консумирам голямо количество пилешко. Та... от известно време насам ям много пилешко и яйца, освен че съм почнал да кудкудякам (от многото пилешко), друго май няма.
В крайна сметка всеки организъм си е сам за себе си. Аз не се чувствам добре от консумацията на бял хляб, но не се изхвърлям, че мешат зърното с бром и арсен.
Просто непоносимост на организма!
А на онзи, които обвинява Гаврил, че е собственик на ферма за пилета... драги, да не би да притежаваш "био" развъдник, че се засегна тъй? :)

27.02 2014 в 01:49

Раздвоен съм, на кого да вярвам на бгмамата или на 28-те контролни органа по храните из ЕС!

26.02 2014 в 20:07

По-голяма глупост не бяха чела скоро, а страшното е, с каква скорост я разпространяват медиите. Никой не мисли, никой не разсъждава. "Журналисти". Да ме прощавате, но сте ми колеги. И сте не-мислеща паплач. Да ми се обижда който иска.
Бучка в гърдата. Така. (Да не дава Господ, разбира се!) Това нещо - въпреки че става дума за бебе, минава през едно 5-6 вид сериозни, обосновани медицински изследвания, за да се разбере какво е точно.
Как на око, без изледване, тоя лекар установи, че е от... пилешкото!?! Абе аз знам, че ние българите само по една случайност не сме стъпили на Юпитер. Иначе интелектуален потенциал имаме.

26.02 2014 в 17:52


Благодаря колега Радикал! Възхищавам се на гениалната Ви прозорливост!Превъзхождате ме, признавам!
Споделям мнението Ви за ваксините.

26.02 2014 в 17:44

Яйцата също са с хормони,защото кокошка ги снася,а не крокодил.Всички храни трябва да минават през лаборатории и да се изследват за хормони,ГМО,ЕТ-а,хидрогенирани/трансмазнини/и др.Палмовото масло да не се изписва веднъж като растителна мазнина,а друг път като:растително масло,т.е етикетите на стоките да са ясни.

26.02 2014 в 17:38

От коментарите мога да заключа, че F1 е тотален олигофрен. Относно темата, силно ме съмнява пилешкото пюренце да е причина за мастопатийката на бебчето. Както Гаврил спомена - теми от рода "жена на пазара каза" са крайно несъстоятелни и въвеждат в заблуда. Същтата простотия се върти за ваксините и съвсем скоро очаквам детската смъртност да се повиши точно заради олигофрении от подобен род.

26.02 2014 в 17:20

Всеки с повечко акъл може да си набави домашно пиленце или прасенце, гледани с любов и хранени без добавки, на изгодни цени!
И не стойте на едната кълка и да се оплаквате, че видиш ли пазарът бил само с "хормозоaнални" храни...
И един поздрав с "малкия слон от Странджа планина":
http://vbox7.com/play:2cc90ff6

26.02 2014 в 17:17

Е къде е трагедията на тая Анна? Яли домашно пилешко и бучката изчезнала...

Смях на поразия. Дежурния д-р Байкова за малкия екран, как пък е срещнала в практиката си случаи, описни от американски учени преди години???? Скрий се, Байкова!

А тоя производител как е установил, че във "вносното", точно във "вносното" се влагат поголовно. Сигурно е хвърлил средства в някоя лаборатория, да изучава по-отблизо конкуренцията.

Прав е Гаврил. Следи на прас-прес.

26.02 2014 в 17:12

Гаврил, ти да не си производител на пилешко месо, че така се развълнува? Трябва да си крайно ограничен/пристрастен за да не видиш/признаеш каква огромна разлика има междо пиле, купено от някоя баба на село и тези от супермаркета. И да не видиш на колко им идва цикъла на момиченцата сега и каква разлика има с преди 1-2 поколения. Айде поговори малко с лекарите на колко влизат сега масово в пубертета и после се репчи тук!!! Дай да се тъпчем с хормони и ГМО и да викаме БРАВОООООО от сутрин до вечер. Много ме дразнят любителите на теприята на конспирацият/тролове, ама и такива като тебе се чудя в същия свят ли живеят, или просто толкова се радват, че са избягали от селото, че сега отричат всичко хубаво, което идва от там... Аман от комплексари!!!

26.02 2014 в 17:03


Гавриле, моля те, не се стресирай толкова от интелектуалното ми превъзходство.
Не си виновен, никой не избира родителите си.