10-годишно момиче помоли Дядо Коледа да помогне на болното му братче

Диана Варникова 19 декември 2022 в 14:31 1858 0

писмо

Снимка Скрийншот

Писмото на 10-годишната Наташа до Дядо Коледа

Коледно писмо до Добрия старец, написано от четвъртокласничката Наташа от пазарджишкото село Ивайло, в което момичето иска болното му братче Кирчо да оздравее и проходи, трогна десетки хора.

Това сподели директорът на Основното училище“ Св.св. Кирил и Методий“ Ивана Пепечкова. Тя допълни, че само ден след като публикувала писмото в социалната мрежа, десетки познати и непознати, от близо и далеч, протегнали ръка и изявили готовност да помогнат на едно болно момче.

„Една служителка на „Български пощи“ пък се просълзила и не поискала пари за пощенската услуга от учителката Мима Бесалева, която отишла да го пусне в кутията. Актрисата Детелина Стойчева поканила Наташа да посещава Театрална къща, без да заплаща такса“, коментира директорът на училището.

Кирчо е болен от мускулна дистрофия. Той не се оплаква въпреки болката, болниците и всички ежедневни процедури. Ходи всеки ден при един много добър батко на рехабилитация. Казва се Митко. Той е много грижовен към него. В България лекарите не можаха да му помогнат. Ходи на лечение в Турция, където му правят вливане на стволови клетки. Мама и татко го водиха три пъти. Той започна даже да си движи ръцете и да си мърда краката. Но за последния, четвърти път, нямаме пари. Трябва още да съберем. Мама и татко също са много добри хора. Преди години, татко намери голяма сума пари и ги върна в полицията, въпреки че събираме за батко. Ние вярваме, че ако сме добри, добрината ще се върне при нас. Дядо Коледа, ако можеш да сбъднеш нашата мечта, ние ще бъдем най-щастливите хора на този свят, пише Наташа до Добрия старец.

Г-жа Пепечкова съобщи, че вече се събират дарения за терапията на Кирчо. Ето и банковата сметка на детето:
Общинска банка

IBAN BG53 SOMB 9130 1062 7929 01
BIC SOMBBGSF
Титуляр: Киро Иванов Илиев

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!