0,66% от учителите и 0,31% от учениците са под карантина заради COVID-19

Александра Маркарян 17 септември 2021 в 14:21 1302 0

Снимка Pixabay

Снимката е илюстративна

0,66% от учителите са под карантина заради COVID-19 към началото на учебната година, съобщава Министерството на образованието.

Оттам не пишат броя им в съобщението си, затова помолихме за уточнение. Отказаха ни го със следното обяснение:

"МОН следи и ще оповестява само процента на карантинираните учители и ученици, тъй като според насоките за обучение в условия на извънредна епидемична обстановка границата за преминаване в обучение от разстояние в електронна среда на випуски и училища е 10%".

Най-много са карантинираните преподаватели в област Търговище - 1,42%. Малко над 1% са те в областите Видин и Ямбол. В област Габрово те са 0,33%, в Русе - 0,39%.

Под карантина са 0,31% от учениците в страната. Тук отново броят им не е и няма да бъде уточнен. Най-много са останали вкъщи в областите Силистра и Разград – по 0,53%.

Още първия ден след началото на учебната година под карантина бе поставена една паралелка във Велико Търново. Четвъртокласниците са контактни с учител, дал положителна проба за коронавирус.

МОН има достъп до актуалните данни за карантинираните учители и ученици въз основа на споразумение с Министерството на здравеопазването и „Информационно обслужване“ АД за обмен на статистическа информация. Тя се предоставя единствено обобщена и без никакви лични данни, уточняват от министерството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!