Мицубишито заплашил противник, че ще го „нареже на парчета”

OFFNews 21 април 2014 в 18:56 6945 4

Георги Мартов - Мицубишито

Георги Мартов, известен още като Мицубишито, който беше заловен в САЩ като глава на международна група за точене на банкови карти, е заплашил свой конкурент, че ще го „нареже на парчета”. Това пише днес вестник „Чикаго Сън Таймс”.

В разговор по телефона, записан още през 2011 г., Мартов е казал, че ще „нареже на парчета” свой конкурент веднага, щом се върне в България.

В друг разговор пък се чува как поръчва на негови партньори в родината да нападнат и пребият човек, дължащ му пари. Мартов дори има запис от разговора, на който жертвата описва побоя над себе си.

На следващата година в трето обаждане подсъдимият казва на информатор на ФБР, че той и негов партньор – Радослав Павлов, са отвлекли някого в Чикаго, като са го накарали да им предаде 800 000 долара.

През 2012 г. Мартов е бил засечен в хотел в София в присъствието на български подземни босове, докато е бил на „семейна ваканция”.

ФБР е иззело 13 огнестрелни оръжия от дома на българина и смята, че групировката му е изкарвала над 200 000 долара седмично от скимиране.

Адвокатът на Мартов – Таня Димитрова, твърди, че обвиненията са безпочвени и че на защитата й „трябва време”, за да докаже неверността им.

Георги Мартов беше заловен от федералните служби на Америка на 26 март заедно с още 13 души по обвинение в източване на кредитни карти.

Мартов е обвинен, че е ръководел групата, като е раздавал номера на кредитни карти, които били откраднати от Европа, на по-нисшестоящи членове на престъпната организация, които изтеглили незаконно хиляди долари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!