Сърбия пусна хиляди бежанци, хаос в Прешево

OFFNews 23 август 2015 в 11:17 5734 7

Сръбската гранична полиция разреши влизането на няколко хиляди бежанци, които пристигнаха от съседна Република Македония. В приемния център в Прешево, в югоизточната част на страната пристигнаха около 2000 души. Всички те идват с автобуси, потеглили от македонския град Гевгелия, съобщи БГНЕС. 

Според сръбската държавна телевизия, бежанският поток не спира и в момента цари хаос в приемния център в Прешево. Сред бежанците има много жени и деца, които са видимо изтощени. Служителите в центъра са работили през цялата нощ и са издавали необходимите документи на имигрантите. След като получат уверенията си те потеглят за Белград.

Днес се очаква сръбският министър на отбраната Братислав Гашич да посети граничната зона. Влакът от Гевгелия, който потегли в 4.30 часа сутринта, още не е пристигнал на граничния пункт Табановце. 

По-рано днес македонският външен министър Митко Чавков заяви, че страната му се справя абсолютно сама с бежанската криза „без никакво съдействие от нито една страна на ЕС и най-малко от страна на Гърция”.

"Ние призовахме гръцките полицейски структури да предприемат необходимите мерки и да намалят прехвърлянето на имигранти, което на този етап е неконтролирано и не отговаря на капацитета на Македония. Очаквам гръцката страна да прояви разбиране. Ние от своя страна осъзнаваме техния проблем с бежанците, но в никакъв случай не може да се смята за решение на проблема те да ни изпращат по 5000-6000 души на ден", каза още Чавков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика