Жената на Сертов: Мъжът ми не се е самоубил и няма семейни проблеми

OFFNews 10 декември 2014 в 13:55 13818 0

Петко Сертов

Изчезването на Петко Сертов не е свързано с каквито и да било проблеми в семейството, битови причини или болест. 

Това се казва в изявление на съпругата на изчезналия бивш шеф на ДАНС Петко Сертов Емилия. В писмото тя посочва категорично, че съпругът ѝ не би посегнал сам на живота си. 

Обръщението на Емилия Сертова към медиите е провокирано от публикации, в които се тиражират най-различни версии за съдбата му. Според нея много от версиите са лишени от основание и биха повлияли на разследването в погрешна посока и да доведат до "загуба на ценно време и ресурс, така важни в първите дни на разследването."

Искрено се надявам, че тиражирането на подобни тези се дължи на липса на информация за действията и резултатите от разследването и не цели създаването на предварителна нагласа в обществото за възможните причини за случилото се, пише в писмото си Сертова.

Тя изразява надежда органите на МВР да не се подведат от невярната информация и да положат максимални усилия за откриването на съпруга ѝ. 

По-рано днес на пресконференция професионалното ръководство на МВР изнесе нови факти около изчезването на Сертов. Към момента се работи по всички възможни версии, въпреки че засега е ясно, че няма данни за извършено престъпление срещу Сертов и за това той да е напускал границите на страната. 

Последният човек, който го е видял, е пазачът на помещението, в което Сертов е паркирал автомоби "Опел Астра". Това станало в петък в 15.30 часа. 

По данни на съпругата на Сертов, той често обичал да излиза извън града и да шофира по пусти места в страната. Петко Сертов често оставял телефоните си вкъщи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови