Федерер отговори на обвиненията за измама на мача с Надал

OFFNews 02 февруари 2017 в 15:17 13871 2

Роджър Федерер с купата от Откритото първенство на Австралия пред журналисти

Снимка Ben Solomon/Tennis Australia

Роджър Федерер с купата от Откритото първенство на Австралия пред журналисти

Шампионът на Australian Open 2017 и на още 17 турнира от Големия шлем Роджър Федерер отговори на обвиненията, че е прибегнал до "разрешена измама" по време на финалния си мач срещу Рафаел Надал, като е поискал почивка по медицински причини и така е успял да обърка ритъма на играта на испанския си противник.

Обвиненията отправи бившият австралийски тенисист Пат Кеш. "Не е забранено, но не е правилно да се ползва почивка. Това си е измама, макар и разрешена от правилата", каза Кеш пред Би Би Си.

Попитан за коментар на критичната забележка на Кеш, Федерер отговори:

"Обясних преди няколко дни след мача със Стан (Вавринка, с когото играха полуфинал - бел. ред.) Да, кракът ми е контузен от мача с Рубин. Бях щастлив, че мога да се движа въпреки болката. По някаква причина от началото на мача срещу Стан имах болка в слабините. Когато той поиска почивка по медицински причини, си помислих, че аз също мога да взема такава и да видим дали например нещо като масаж по време на мача може да ми помогне. Направих го малко превантивно. Не съм сигурен.

И (по време на мача с Надал) болката започна отново по средата на третия сет. Казах си: "Правилата са такива, можеш да ги използваш". Също така мисля, че ние не трябва да използваме тези правила, за да злоупотребяваме със системата. Мисля, че съм играл по този начин 20 години. Така че би било преувеличено да бъда критикуван в това отношение. Аз съм последният човек, който ще поиска почивка по медицински причини. Така че не знам за какво говори той. (Кеш - бел. ред.)".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!