Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тукПриемам

Цацаров на свой ред се оплака от натиск от Сашо Дончев

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 20 април 2017 в 10:5523907

Главният прокурор Сотир Цацаров отговори на твърдения на бизнесмена Сашо Дончев, който заяви, че е бил заплашван от обвинител №1. Издателят на в. "Сега" заявява, че Цацаров се интересувал относно симпатиите на Дончев към "Да, България"

От прокуратурата разпространиха позиция на главния прокурор, в която той определя твърденията на Дончев като "неверни и спекулативни". "Никога и по никакъв начин главният прокурор не е отправял лични или институционални заплахи към г-н Дончев. Направените изявления в този дух са непочтени", се посочва в позицията.

Според Цацаров той е имал среща с Дончев в качеството му на председател на Управителния съвет Българската стопанска камара (БСК). Тогава бизнесменът и издател на в. "Сега" поискал от Цацаров да упражни влияние върху прокурори във връзка с проверка във връзка с доставката и продажба на природен газ.

"По време на срещата до главния прокурор е отправено искане да упражни влияние върху наблюдаващите прокурори при работата им по текуща проверка с предмет дейността на независим регулатор, по повод доставка и продажба на природен газ. Такава намеса е била категорично отказана", се посочва в позицията.

В нея се казва още:

Главният прокурор счита, че всеки подобен опит за натиск върху работата на прокуратурата и разследващите органи е недопустим. Той подчертава, че ще проявява и занапред нулева толерантност към всеки политик или бизнесмен, който се опитва да постави себе си или своите търговски интереси над закона и обществения интерес. Такива опити са несъвместими с правовия ред и задължителното за една демократична европейска държава нормално функциониране на институциите.

Като счита, че твърденията на г-н Дончев са несъответни на действителността и без да коментира нивото на използваната от него езикова стилистика, главният прокурор изразява съжаление, че подобни изявления дават повод за разгаряне на един абсурден и непродуктивен обществен спор. Той изразява убеденост, че този опит за въвличане на прокуратурата в скандал не представлява и опит да бъде спряна работата на институцията по провеждани проверки и разследвания или непосредствено предстоящи действия в интерес на българските потребители на енергия.

Главният прокурор категорично заявява, че уважава свободата на словото и неприкосновеното право на медиите да критикуват и обсъждат всяка публична личност и това е част от задължителните демократичните стандарти в Европа и света. Същевременно той счита, че има граници на личностното и човешко достойнство, чието преминаване противоречи на същите тези нормални демократични стандарти.

По тази тема от "Да, България" днес дават извънредна пресконференция.
Стефан

Рейтинг : 11427

27.04 2017 в 01:08 8
+ 10
- 0
ФСБ е Федеральная Служба Безопасности.
За другото си прав - нито ФСБ, нито ГРУ се занимават с караниците на селските вечеринки в лимитрофите.
Boa

Рейтинг : 2626

24.04 2017 в 22:18 7
+ 0
- 10
И двамата участници в този организиран от Федерации
Служба Безопасности скандал от типа "буря в чаша с вода"
/който лично не засяга никого от нас, намиращи се в низините на
това общество/ в мое лице са твърде жалки и смешни . . .
Hissarion

Рейтинг : 2989

20.04 2017 в 12:30 6
+ 11
- 12
Съзирам план на Решетников да се предизвика дребен скандал, за да бъде навредено на опасно набиращата популярност всред децата на бившата номенклатура и няколко програмисти партия Дай България. Подозирам, че е изготвил план от 21 страници, където мъгляво е описал как трябва да се развие сценария на това активно мероприятие.
Мусура

Рейтинг : -998

20.04 2017 в 11:51 5
+ 3
- 20
Разбира се, че про-руската пропаганда ще брани своите в БГ! Разбира се, че ще застане на страната на ЦацарOFF, Пеевски, Доган, Гоце и сие ;) Ние ви познаваме, господа ;) Вие съществувате заради гореизброените имена. Рано или късно (по-добре рано) България ще бъде правова държава и тогава ви чакат тежки времена ;)
Наминаващ

Рейтинг : 2750

20.04 2017 в 11:47 4
+ 2
- 10
Епизод V - "Империята отвръща на удара".
Умен

Рейтинг : 16563

20.04 2017 в 11:43 3
+ 4
- 8
Прави сметка колко ниско пада главният ни прокурор щом плаши хора за симпатиите им към дадена партия (и то слабо представила се).

Междувременно 0 осъдени. Корупцията доброволно изчезна. Цацата всички заплашил и те престанали.
Ba4uKiko

Рейтинг : -10900

20.04 2017 в 11:16 2

Този коментар е скрит заради отрицателен рейтинг на потребителя. Ако все пак желаете да видите мнението му, натиснете тук

 
Още от : Темида
Прокуратура влезе и в НЕК
Прокуратура влезе и в НЕК
26 април 2017 в 08:462534
28 април 2017
FACEBOOK
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.