Борисов обвини Лозан Панов в политическа атака

OFFNews 14 януари 2016 в 15:03 8270 6

Премиерът Бойко Борисов обвини председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, че го атакува политически. Борисов дойде скоростно във Висшия съдебен съвет (ВСС), след като Панов показа СМС от номера на премиера, от който стана ясно, че членове на ВСС го информират как вървят дебатите по "Яневагейт". 

Премиерът призна, че е препратил СМС, но отказа да посочи кой му го е изпратил. Ядосано той обясни, че му е омръзнало да чете в медиите, че ВСС искат да го изслушат по скандала, но той не идвал. Въпреки че членове на съвета му напомниха, че те все пак не са го викали, той пожела да му задават въпроси по случая. Борисов каза още, че е дошъл, за да не каже на ВСС да не се занимава с политика. По-късно стана ясно, че той визира конкретно Лозан Панов.

"Никого не съм посочил досега за политическо изказване, но изказването ви е политическо. Критикувате ме за моята работа, за решенията на парламентарната група. Откъде накъде вие ще ми давате акъл? Вие ме атакувате политически сега. Дойдох, за да ви обясня, че нямам общо със случая "Яневагейт". Вие ме вкарвате пак тук за незаконен запис. Първото, което е, трябва да попитате законно ли е, или не", подчерта премиерът.

След като Борисов си тръгна, ВСС прекрати проверката по записите между "двете каки". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови