Стивън Сегал стана сръбски гражданин

OFFNews 12 януари 2016 в 09:16 6375 6

Стивън Сегал стана сръбски гражданин

Екшън звездата Стивън Сегал получи сръбско гражданство, след като обяви намеренията си да открие училище по бойни изкуства в Белград, съобщиха сръбски медии.

Решението на сръбското правителство дойде, след като актьорът и продуцент посети страната два пъти. По време на посещенията си актьорът открито похвали правителството. Сегал дори обяви, че се чувства като истински сърбин. На срещите си с премиера на Сърбия Александър Вучич и президента Томислав Николич, актьорът каза, че ще направи всичко по силите си, за да промотира страната. 

Указът, с който се дава сръбско гражданство на американеца, е подписан от пемиера Вучич на 8 януари. 

В началото на декември Сегал, който е майстор по бойни изкуства, получи предложение да тренира сръбската полиция. Той притежава седми дан по айкидо. Малко по-късно той каза, че има намерение да основе училище, в което да преподава японското бойно изкуство в сръбската столица Белград. 

Холивудската звезда, която се слави още и с музикалните си умения и има многобройни фенове в Сърбия, направи и безплатен концерт за жителите на Белград навръх Нова година. 

Посещенията на Сегал в Сърбия са спонсорирани от сръбска проруска организация, уточнява британският "Гардиън". Като приятел на руския президент Владимир Путин американецът имаше няколко посещения и в Русия, където заяви, че не изключва възможността да получи и руско гражданство. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови