Спряха текстовете за уседналостта - служител саботирал правосъдното министерство

OFFNews 05 април 2017 в 14:12 9052 4

Спряха закона за уседналостта - служител саботирал правосъдното министерство

Промените в закона за българското гражданство, с които се въвежда принципът на уседналост при гласуване, бяха спрени от министъра на правосъдието Мария Павлова. От поста си е освободен директорът на дирекция "Съвет по законодателството" Любомир Талев, който умишлено злепоставил институцията, става ясно от прессъобщение на Министерството на правосъдието.

Министерството приема, че действията на служителя са умишлени, с цел злепоставяне на институцията, тъй като каченият законопроект не е бил съгласуван с министъра, се казва в него.

Проектът е свален от обществено обсъждане, заради "констатирани от министъра несъвършенства в текстовете, мотивите към проекта и несъответствия с Конституцията".

Първоначално готвеният проект от експертите на МП е предвиждал в нормите за уседналост изрично да залегне възможността за упражняване на избирателни права на български граждани, живущи на територията на всички държави - членки на Европейския съюз.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9116

2

Йордан Бояджиев

05.04 2017 в 14:57

Да си дойдем на думата: по телевизиите шевстват "умните и красивите", "канарчетата и местанчетата", а след едно сериозно предложение за защита на суверинитет с отмяна на гласуването в чужбината(разбирай основно турсия ена ватан(майката родина)) последва уволнение ! Както казваше един..."Егати държавата, щом такива и са управниците!"