Депутатите обсъждат ветото на президента

OFFNews 18 май 2016 в 07:32 2806 6

Депутатите отново обсъждат ветото на президента

В дневния ред на парламента днес отново влизат за обсъждане спорните точки от Изборния кодекс, върху които президентът Росен Плевнелиев наложи вето и които разклатиха равновесието в коалиционното правителство.

Текстовете засягат гласуването на българите в чужбина и откриване на секции зад граница. Според президента те са противоконституционни и нарушават основни права на българите зад граница.

На заседание на правната комисия в парламента вчера ветото на президента мина.

След консултациите, свързани с гласуването в чужбина, официално решение не бе оповестено. От ГЕРБ заявиха, че са стигнали до обща позиция и не се притесняват за мнозинството.

От Патриотичния фронт твърдо стоят зад позицията си, че ще оттеглят подкрепата си за правителството, ако бъдат прието президентското вето.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

6

El Commandante

18.05 2016 в 11:21

"некои постове направо са с цел "да клатят" правителтвото."

Нищо подобно!
Аз обичам стабилността повече от собствената си майка!
Стабилността е като слънцето и въздуха за секо живо същество!

16009

4

Nik68

18.05 2016 в 09:28

С тези нотки на лека ирония ми се струва, че коментирайки темата, некои постове направо са с цел "да клатят" правителтвото.

77927

3

El Commandante

18.05 2016 в 07:59

"светлото политическо бъдеще на боко"

Стабилността бе колега, стабилноста е термина който търсите....:)

29216

2

Лопе де Вега

18.05 2016 в 07:55

Това няма да е обсъждане, а чиста парлама. Ще гласуват така, че да не застрашат светлото политическо бъдеще на боко. Да си запазят вратички към патриоти, националисти и всякакви опортюнисти за задружна борба за все по-голям кокал. Ще отхвърлят ветото и ще остане само Конституционния съд. Ако конституцията позволяваше, аз щях да поискам неговото мнение, но не - великите народни представители решиха навремето, че не е моя работа да искам спазването на конституцията. Казвам, че от самото начало на родната демокрация живеем в напълно изкривен правен свят. Така е, когато ченгета и ушета създават основите на правовата държава.

Поздрав!

77927

1

El Commandante

18.05 2016 в 07:46

Ей, като говорим за дела и постижения на педали, чухте ли тва:

"Американският Сенат във вторник единодушно потвърди, че Ерик Фанинг ще бъде новият ръководител на армията на САЩ, което го прави първият открит хомосексуалист, който ще бъде лидер на Въоръжените сили на САЩ, предаде Voice of America,"

Ахахахаха, днеска Професора има да се омерзява цел ден....