Полицията откри 12 млн. фалшиви евро в язовир "Мечка"

OFFNews 01 ноември 2016 в 15:11 8178 0

Полицията откри 12 млн. фалшиви евро в язовир

Близо 12 млн. фалшиви евро са открити в язовир "Мечка", в близост до първомайското село Леново при специализирана операция на прокуратура, ДАНС и полиция. Това стана ясно на пресконференция в Пловдив, на която присъства и главният прокурор Сотир Цацаров, съобщава "Фокус".

Фалшификатите са банкноти от по 500 евро, много професионално изработени, но недовършени с всички символи по тях. Цифрата е приблизителна, защото фалшивите пари все още все преброяват, съобщи апелативният прокурор на Пловдив Иван Даскалов.

Банкнотите са били извадени от водолази. По думите на главния прокурор Сотир Цацаров, това е едно от най-крупните количества фалшиви евро, намирани някога. Парите, които са били открити в язовира, са част от близо 14 млн. фалшиви евро, открити при мащабна операция на прокуратурата и полицията, след постъпил оперативен сигнал от ДАНС, че предстои сделка за голямо количество фалшиви евро. Част от фалшивите пари са без холограмни стикери и воден знак, има и голямо количество листове с ненарязани банкноти. Арестувани по случая са трима души, като единият, който е съдействал активно на разследващите, е с парична гаранция 5 000 лева. На втория прокуратурата ще поиска постоянен арест, а на третия все още текат 72 часа от задържането. В къща, собственост на единия от задържаните в село Татарево, Първомайско, са открити и оръжия - 14 пушки, повечето от които са със заличени серии и номера. Те са откраднати през февруари 2014-а от магазин за оръжие в Хасково, който в последствие е запален. Намерени са и 3.2 кг марихуана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови