Напрежение: Протест и контрапротест посрещнаха "Нощните вълци" в София (видео и снимки)

Вероника Шербанова 01 юли 2016 в 12:38 11742 30

Протест срещу шествието на руската рокерска група "Нощни вълци" и контрапротест в подкрепа на мотористите се събраха пред храм-паметника "Св. Александър Невски" в столицата. Преди пристигането на "Вълците" възникна леко спречкване между представители на двете групи. Те обаче бяха разтървани от полицията.

Двете групи са от по около 150 души. Сблъсъкът стана, след като един от контрапротестиращите хванал за гушата момче от другата група. Според непотвърдена информация нападателят е привърженик на футболен клуб. Между двете групи бяха разменени поредица от обиди, а след сблъсъка полицията ги раздели като образува кордон. Протестиращите носят плакати с надпис „Путин, прибери си помиярите“ и „Путин – терорист“. 

Снимка: Румяна Керчева

Групата руски рокери влезе в София малко преди 14.00 часа с полицейски ескорт и при засилени мерки за сигурност. С пристигането си рокерите бяха посрещнати от поддръжниците им с аплодисменти и цветя. По стар български обичай те бяха посрещнати от момичета в народни носии и хляб и сол. Сред посрещачите беше и депутатът от БСП Таско Ерменков.

Протестиращите срещу посещението на руснаците, които са отделени с два кордона от поддръжниците, започнаха да освиркват рокерите, които се появиха на площада пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ около 14.10 часа. 

Снимка: Румяна Керчева

Пред журналисти един от членовете на руската група обясни, че от Русия са дошли само четирима души, а останалите са от други държави. Групата се състои от 20-25 души. Мъжът, който каза, че името му е Виталий, обясни, че досега не са имали проблеми, освен инцидента в Бургас. Тогава при сбиване на протестиращи срещу рокерите и техни поддръжници бяха задържани четирима души. 

Шествието в София се провежда след разрешение на градските власти часове преди влизането на "Нощните вълци" в София. 

Снимка: Румяна Керчева

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

38

Red or Dead

02.07 2016 в 21:08

“Ероеталонът“ виждам тук направо е метнал с голямата баданарка, поредния имбецилен пасквил в стил Гьобелс за лъжата повтаряна 100 пъти, ама човекът е казал, че трябва да има и поне малко ИСТИНА..

11610

33

Prologue

01.07 2016 в 18:20

Извинявайте, но рокери да идват с обяснението, че искат да обединят славянските народи е меко казано смешно!
Славянските народи са си обединени и ако има някакво разделение, то е политическо. Та тия рокери да не се правят на ударени.
А за българската страна, рокери да бъдат посрещнати от АКТИВИСТИ на атака, бсп, бабички,дядовци и русофили ..... жалка и смешна работа.
Тук има един индивид де все говори за сорсоиди, е да гледа и да се гордее със съмишлениците си, кланяте се на Русия като някакви мишоци и с право един руснак беше казал, че българите са в краката на руснаците.

77927

32

El Commandante

01.07 2016 в 18:17

Много добре казано Професоре, адмирирам!

7506

31

Наминаващ, :-)

И аз съм възмутен от дън душа!!
Как така БЦК не са наизскачали да посрещат братушките-рокери?!
Ами те даже православни, панславянски липички посадили както всички настоящи рокери!!