НСО с позиция за хвърлената на Румен Радев ябълка след изборите

OFFNews 15 ноември 2016 в 20:46 31528 9

Снимка БГНЕС

Националната служба за охрана (НСО) излезе с официална позиция по повод хвърлената от журналистката Илияна Беновска ябълка на Румен Радев по време на пресконференция след края на изборния ден. 

След случката беше повдигнат въпросът дали НСО трябва да пази Радев в този момент, а бившият вътрешен министър Богомил Бонев заяви, че "ако това се беше случило в САЩ, Сикрет сървис щеше да застреля Беновска веднагически". 

След появилата се дискусия по въпроса дали в случая става въпрос за пропуска на охраната от НСО излязоха с позиция, в която обявиха, че са преценили правилно да не реагират, защото всяко друго действие би се приело като "ниско ниво на професионализъм и обществено укорим опит за преиграване". 

"Контекстът на ситуацията, на която се придава характер на непосредствено посегателство срещу г-н Румен Радев, избран за президент на Република България на приключилите избори, е съвършено ясен. Думите и действията на журналистката г-жа Илияна Беновска са оценени професионално и правилно от охранителния състав на НСО, като несъдържащи опасност и неизискващи намеса. В конкретния случай всяко друго действие от страна на охранителния екип на НСО, би представлявало белег на ниско ниво на професионализъм и обществено укорим опит за преиграване“, обясняват от НСО.

Оттам уточняват, че охраната на пресконференциите в международния пресцентър в Националния дворец на културата е била планирана и осъществена като "комплекс от действия за защита на обект и обезпечаване безопасността на застрашени лица при участието им в масови прояви или дейности с краткосрочен характер", като са приложени "средства и способи за контрол – охранително-технически, радиационен, химически и санитарно-хигиенен контрол".

От НСО посочват още, че всички с право на достъп до зала 3 на НДК са преминали предварителна проверка, в това число на пренасяния личен багаж, и не са открити опасни вещества или предмети, които биха създали реална опасност за сигурността. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12018

8

plamen shopov

16.11 2016 в 08:15

Хе хе,за световнонеизвестния президент-льотчик,требе да изпозастреляме всичко що мърда!Ма мола ви са.То че и кривата джука не е много наред с главата,ама веднагически да я пуцаме....Бонев,запри се малко!

29585

7

Izalina

16.11 2016 в 00:35

Да, уместна забележка, оправете името в болднатия текст, че конфуз леко.

Илянче, споко, другия път можеш да туриш и граната в бабълката. И да ровят багаж, кой ще се усъмни в намеренията на Кралицата към някоя Снежанка.

Гротески

16193

6

SC

15.11 2016 в 23:00

Беновска когато и да я бият няма да е грешка. Няма такова нахално животно като нея. Май е забравила как я изритаха от пресконференцията с Маковей.

Между другото, във водещият абзац сте допуснали грешка. Пише „Бенатова“ вместо „Беновска“. Не че Миролюба е много читава, ама не е хубаво да ги бъркате.

12530

5

синя сова

15.11 2016 в 22:52

беновска е кучка!Имаше време,когато пускаше чалга по радио К 2 преди да заговори за борисов,но няколко SMS-а и тя обърна палачинката -от мутра ,разбойник и простак,той се превърна в най-добрия държавник :)...пълна метаморфоза!Това се нарича "почтеност" в журналистиката...

13531

4

Traqn Savov

15.11 2016 в 22:40

Тази сериозно ли стреля с ябълки по президента!!!!!

77927

3

El Commandante

15.11 2016 в 22:26

Таа с кривата мутра требваше да я изведат с белезници, факт.

18551

2

Нострадамус

15.11 2016 в 22:24

Докато Изгонения от НАРОДА мутра-премиер го охранява цяла рота елитни охранители от НСО с поне 5-6 блиндирани лимузини, достойния и Избран с Огромно мнозинство от НАРОДА Президент се движи по улиците сам и без охрана...Ако България допусне да му се случи нещо "случайно" това ще бъде невиждан прецедент в света.

29217

1

Лопе де Вега

15.11 2016 в 21:14

Ала-бала и пълни глупости. Тази ябълка трябваше да означава незабавна оставка най-малкото на шефа на охраната. Няма какво да ми говорят за проверки, професионализъм и разни фукни. Някой хвърля нещо по току-що избрания президент, а охраната мисли за утрешните вестници - правилно или не ще оценят действията им. Некадърници и разглезени от скука лентяи. Ако така пазят и боко от Сретан, значи Йоца се е отказал да отмъщава.

Поздрав!