Русия пусна за издирване Маша от Pussy Riot

OFFNews 26 април 2022 в 10:15 5388 3

Снимка Wikimedia

Министерството на вътрешните работи на Руската федерация обяви за издирване участничката от световноизвестната арт група Pussy Riot Мария Альохина, съобщи РИА Новости.

Альохина е въведена в базата данни на вътрешното министерство в списъка на издирваните престъпници.

Миналата седмица Пресненският съд на Москва замени наложеното по-рано наказание на Маша, което предвиждаше ограничаване на свободата, на ефективна присъда с изпращане в затвор по дело за подстрекателство към нарушаване на санитарните правила. Альохина не се яви на заседанието на съда.

Като се приспадне срокът на наказанието ù, който вече е изтърпяла, на Маша ù остава да изкара в затвор с общ режим 21 дни. Тя ще бъде поставена под стража от момента на задържането ù. 

През септември 2021 година Преображенският съд в Москва осъди Альохина на една година ограничаване на свободата по дело за подстрекателство към участие в неразрешени акции. Наказанието предвиждаше забрана за излизане от дома ù от 22 до 6 ч., да напуска пределите на Москва, да участва в масови мероприятия, а също два пъти в месеца трябваше да се разписва в полицията.

Московският градски съд потвърди тази присъда. Сега съдът е отбелязал, че заради призивите на Альохина и на други подсъдими, хора, в това число и болни от COVID-19, са участвали в несъгласувана акция на 23 януари миналата година, създавайки заплаха от масово заболяване.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

4

офф бее

26.04 2022 в 13:38

* героѝ, не с и-кратко

-60

3

офф бее

26.04 2022 в 13:36

Важното е, че главорезите от Буча са обявени за герой...

1767

1

fiki

26.04 2022 в 12:17

Я путлерите да ни припомнят къде във фашистка гейропа са затваряли пънк група в затвора за подобно нещо. Момичетата с по-големи топки от болшинството рашан мужикс се обявяват против тоталитарния си лидер още преди 10 години. Дневна доза когнитивен дисонанс.

 
X

Да помогнем на украинските деца!