Пиер Луврие - купувачът на БТК и други наши компании (снимки)

Ива Оприкова Последна промяна на 19 март 2015 в 21:08 2929 17

Дружеството LIC33, което се представя като фирма, "обединяваща инвеститори от ЕС, специализирани по операции на нововъзникващите пазари и изпаднали в затруднено положение", изпрати съобщение до БТА, в което посочва, че вече е мажоритарен собственик на "Виваком", контролиран до сега от Цветан Василев и инвестиционното подразделение на руската банка ВТБ.

На сайта на компанията пише, че бъдещите намерения на дружеството са "свързани с придобиването на телекомуникационен оператор, компания за телекомуникационна инфраструктура, дружества, опериращи в сферата на военната индустрия и авиацията, както и активи в областта на медиите и недвижимите имоти у нас", но не се конкретизират търговски дружества.

Справка на OFFNews.bg показва, че сайтът е създаден в последния ден на февруари и е базиран в Сингапур, а единственият проект на инвеститорите описан в него е българският. 

Начело на компанията LIC33 стои Пиер Мишел Луврие. Той е белгиец с руски паспорт, постоянно пребиваващ в Москва от 2010 година.

В рамките на една седмица Търговският регистър вписа белгийския гражданин с паспорт, издаден в Москва - Пиер Мишел Луврие, за прокурист на "Дунарит", "Авионамс" и "Хедж Инвестмънт България" и за управител на "Кемира" – дружества от кръга на търсения от българската прокуратура банкер Цветан Василев.

Луврие е завършил частния бизнес колеж в Лондон, завършил е право и в университета в Льовен в Белгия. Работил е преди това и в KPMG.


Бизнесменът се представя като инвеститор с 15-годишен опит в сектори като IT, хранително-вкусова промишленост, биотехнологии, химикали, опаковане, логистика и други с общ годишен оборот над $10 млрд.

В групата LIC33 освен Луврие влизат Брус Бауър, украинецът Анатоли Кайро, френският генерал Бертран Кавалие и Жан Жакобе.  


Името на Луврие фигурира и в списъка на директорите на “Русгрейн Холдинг” ОАО - агроиндустриален холдинг.  Компанията е основана през 2004 г., а предметът й на дейност е от производството и преработката на селскостопански стоки - производство и обработка на зърно и маслодайни култури, фураж за животновъдството, търговия със зърнени култури, до производство на домашни птици и яйца. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.07 2015 в 09:03

Луврие - роден в Лувъра

24.03 2015 в 18:23

Уникалният номер на илюзиониста:
С ваши пари купувам, продавам, прекупувам, препродавам и препирам през ръцете на серия от офшорни и прочие забележителни "бизнесмени" всякакви материални и финансови активи !
Резултатът - и парите, и следите, и ония, които дръзват да ги търсят, потъват в непозната за съвременната наука черна галактическа дупка !

22.03 2015 в 13:26

Защо не му напишете истинското име, той си е Пьотр Лавров, стига сте го изкилиферчвали на Луврие

22.03 2015 в 12:50

Пичове приемете го КГБ се нуждае да подслушва БТК вече е тяхно. Друг е въпроса, че преди месец ФБР даде достъп и на наши мутри и вече герберите имат достъп до следене във фейсбук даже изтриха една страница с над 10 хиляди члена - "вън мутрите от политиката"

20.03 2015 в 12:36

Що авиолиниите ни и Кремиковци като ги взеха уж прозрачни западни инвеститори, какво се случи?
Дай боже новите инвеститори да са сериозни, пък ако ще да са и марсианци.

20.03 2015 в 12:18

# 02 todor: На снимката са русские ребьята Жора Депардьиев и Пьотр Лувриевич!!! Аман вече, докато всякакви международни и регионални мошеници с руско гражданство, корени, или непрофесионално легендирани типове, се навъртат около БГ икономика, финанси и политика, България ще продължава да е на дъното на всички класации по бедност и т.н. и т.н.! Няма сфера, в която някой прокремълски ибрикчия да не се е пробвал! До днес имахме само двама премиери, които се опълчиха на всичко това - единият го съсякоха насред София, а другият го пуснаха да пасе из лабораторните ниви и да гледа внучките си! Колко жалко!

20.03 2015 в 11:38

Браво, голям европейски инвеститор, роден в европейската част на Русия, но не знам защо я наричат Белгия или лилипун е помогнал на руско езичното население и на Белгия, чудеса, брей, чудо след чудо, а иначе всички големи инвестиции у нас са с пари изнесени от червените боклуци и препрани през руски "европейски" банки и върнати отново у нас и това се знае отдавна, но КОЙ се интересува от далаверата, ако има нещо и за продажните рубладжии?!

20.03 2015 в 10:35

Ахаха, белгиец,завършил в Лондон, с РУСКИ паспорт, инвестиционни фондове, офшорки, а у....как мислите, този дали е мошеник?

20.03 2015 в 09:05

КГБ...Путлер...агресия на всички нива!

20.03 2015 в 09:05

КГБ...Путлер...агресия на всички нива!