Непалец, който обикаля света с колело, пристигна в София (снимки)

Ивайло Анев 12 септември 2014 в 18:46 4434 5

Снимка Ивайло Анев

Лок Банду Карки в България.

Лок Банду Карки е посетил 110 страни от 2004 г. насам. Той може да изброи всяка една от тях по ред. По-впечатляващото е, че той е минал през всички тях с велосипед.

Ако трябва да бъдем честни, непалецът е летял със самолет над 30 пъти и също толкова е пътувал с кораб.

Но пътуването му не е лесно, в момента той сменя деветия си велосипед и разчита на собствените си спестявания и на щедростта на хората, за да продължи.

Карки пристига в България тази седмица, след няколкодневно каране от Румъния. Той споделя, че целта му е да разпространи посланието си за мир и всеобщо братство по целия свят. 

"Основният факт е, че ние всички ние сме хора", разказа Карки пред OFFNews. "Всички сме творения на един Бог. Всеки човек е равен в очите на Създателя".

Карки е отседнал в хостел в центъра на София и ще остане в България през следващите няколко дни. Единствените му конкретни планове са да продължи на юг, към Кипър.

Преди да започне своето пътешествие непалецът е бил учител по социология и математика, в момента говори 14 езика. Той разказва, че повечето от страните, които е посетил, са бедни и хората живеят трудно. 

Лок разказва, че е бил включван в стотици статии във вестници и телевизионни репортажи. Той показва и огромен куп от вестникарски изрезки, натъпкани в раницата му - статии от "New York Times" и множество други местни вестници.

Непалецът разказва, че крайната му цел е да посети 153 страни до 2017 година. Когато се завърне в Непал, той планира да напише книга за своите пътувания и да създаде приемен дом за бездомни деца.

"Мисля, че са нужни милиони хора, за да се промени света", каза той. "Един или двама души няма как да го променят."

Най-важното
Всички новини