Знаем, че февруари е един от най-студените зимни месеци.
За това няма как да не се радваме на изненадващо топлото време в последните дни.
Погледнете!
Навън е почти пролет. А пролетта предполага и разходки из природата.
ИЗБЯГАЙТЕ ЗА МАЛКО ОТ АПАРТАМЕНТА
Отложете ангажиментите си за следващия ден. През февруари трябва да използваме всяка една възможност да избягаме, макар и за час-два от скучното ежедневие.
Пригответе си топла напитка, сложете очилата и да поемаме нагоре! Или, ако не ви се изкачват върхове, идете в парка. Да се насладим на хубавото време и да избягаме от всекидневието!!!
СЪЗДАЙТЕ СИ ВАШЕ ЯКО МЯСТО
Сутрин!
Душ, ароматно кафе? Или същото, но в обратен порядък!
Знаете ли, винаги е яко да пееш под душа. Но още по-яко е да слушаш музика, докато се къпеш. Аз лично съм си инсталирал Bluetooth като този. Той е водоустойчив.
И си слушам музика. Понеже се заплесвам, докато вземам душ и слушам, от време на време поглеждам часовника, който се намира на говорителя.
Денят започва по-добре, когато си пееш под душа...
ПРИГОТВЕТЕ СИ ВКУСНА ЗАКУСКА
Закуската е най-важното хранене за деня.
Направете си фреш от грейпфрут.
Или, защо не, закуска за шампиони с различни вкусотии.
Пригответе хапването и изненадайте половинката си! Денят ще е по-добър на пълен стомах.
ВЕЧЕРЯ ЗА СЕМЕЙСТВОТО
Няма нищо по-уютно от семейната вечеря. През зимните месеци винаги е приятно да хапнем печено месо!
Ето ви една рецепта за печени свински гърди с глазура от мед, портокал и джинджифил
Съставки за 4 порции:
900 g свински гърди с кост в плик за печене
1 портокал
30 g джинджифил
1 лимон
50 g мед
1 ч.л. лют червен пипер
по желание
1 kg тиква
обелена без семките
100 ml прясно мляко
200 ml сметана за готвене
50 g масло
30 ml слънчогледово олио
сол и черен пипер
Запечатваме гърдите от двете страни в тиган със загрято олио. Щом хванат златист загар, добавяме предварително изцедения сок от портокала и лимона заедно с корите на плодовете – така месото ще придобие по-концентриран вкус на плодове.
След като течността в тигана изври поне наполовина, добавяме меда, настъргания джинджифил и лютия пипер (по желание).
Объркваме добре и оставяме гърдите да се готвят няколко минути. След това прехвърляме гърдите в плика за печене и печем според указанията на опаковката. Междувременно сваряваме обелената и почистена тиква и я намачкваме. След това към нея прибавяме сметаната, прясното мляко и маслото и разбъркваме до получаването на хомогенна смес.
Накрая овкусяваме със сол и черен пипер.
Прехвърлете в плика за печене и печете според указанията.
Сварете тиквата в подсолена вода и намачкайте с уред за мачкане на картофи.
Поставете в тенджерка заедно със сметаната, млякото и маслото и разбъркайте на слаб огън, докато не забълбука.
Овкусете със сол и пипер.
Разбира се, можете да не правите нищо и просто да го ударите на мързел.
Няма нищо лошо – заслужавате да отделите малко време за себе си.
Казват, че в края на седмицата отново ще застудее!
Какво от това! Ние много добре знаем, че колкото и да е лют, месец февруари е кратък.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
Няма коментари към тази новина !
Последни коментари
Танас
Русия за първи път изстреля междуконтинентална балистична ракета по Украйна (снимки, обновява се)
Деспин Митрев
Бивш депутат на ИТН внезапно оглави партията на Божков
Деспин Митрев
Румъния влиза в Шенген на 1 януари, увери премиерът Чолаку
Johnny B Goode
Русия за първи път изстреля междуконтинентална балистична ракета по Украйна (снимки, обновява се)