Quantcast

Бездомникът, който даде последните си пари, за да помогне на момиче

Една истинска коледна история

OFFNews Последна промяна на 17 декември 2014 в 17:24 23982 12

Една истинска коледна история трогна британците тази седмица. Бездомник, познат само с малкото си име  - Роби, е дал последните си 3 паунда на 22-годишната студентка Доминик Бентзен. 

На 4 декември момичето от Престън губи кредитната си карта и се озовава на улицата, без пари и далеч от дома си.

В този момент до нея се доближава Роби, който настоява тя да вземе последните му 3 паунда, с които да си плати таксито и да се прибере.

Доминик не взима парите, но развълнувана от жеста, решава, че трябва да помогне на бездомника.

"На следващия ден публикувах статус във Facebook, за да се опитам да го намеря и се оказа, че не съм единственият човек, който го търси", казва момичето. 

Така става ясно, че Роби е помагал и на други хора, връщайки портфейлите им или пък завивайки ги с шала си, за да не им е студено. 

Сега идеята на Бентзен е да прекара 24 часа на улицата заедно с Роби и да се опита да събере пари, с които да помогне на бездомника. Младият мъж, чиято възраст е неизвестна, е на улицата от 7 месеца, а липсата на адрес прави намирането на работа невъзможно. 

Студентката споделя, че са й били необходими четири нощи, през които постоянно е шофирала в Престън, за да намери Роби и да му благодари лично.

На 8 декември двамата отново се срещат и ден по-късно Доминик, заедно със свои приятели и хората, които са запознати с добрите дела на Роби, отиват при него. Тогава започва и събирането на парите, с които ще му помогнат. 

Момичето споделя, че не може просто да вземе и да даде парите на новия си приятел. Тя иска да прекара с него 24 часа, за да разбере какъв всъщност е животът на бездомниците и да се сблъска със същите трудности, с които Роби се е срещал всеки ден през последните 7 месеца. Доминик казва, че се надява хората да й дават по 3 паунда. Точно колкото е искал да й даде Роби в деня на първата им среща. 

"Надявам се, че моята кампания ще помогне на другите хора да мислят за тези около тях. Коледа е добър момент да мислиш и за останалите", казва Доминик, часове преди да излезе на улицата, за да събира пари.

Страницата, която Бентзен създаде във Facebook, за по-малко от седмица е събрала над 9 000 харесвания.

Вчера (16.12.2014 г.) беше денят, в който студентката се превърна в бездомник, макар и за едно денонощие. Тя помоли всички да излязат на улиците в Престън поне за час. 

Сумата, която успя да събере, надминава 12 500 паунда. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.12 2014 в 06:07

Аффтора на статията ми дължи една клавиатура!
И буркан кафе.
А то старата нещо умря, като прихнах от смях върху нея.

27.12 2014 в 22:15

Само един въпрос в тази история има значение: "Роби безкористно ли го е правил?" Ако съдим по емпиричното задание, да. Поздравления за 02 и 06. Другото са глупости и евтино оригиналничене.

18.12 2014 в 21:47

Симтъпяга е !! :)

18.12 2014 в 11:01

"Младият мъж е на улицата от 7 месеца...
Студентката споделя, че са й били необходими ЧЕТИРИ НОЩИ, през които ПОСТОЯННО е шофирала В ПРЕСТЪН, за да намери Роби..."

Престън...административен център...129 633 души...

А някой местен от Плевен, Пазарджик, Русе или друг град да каже не си ли знаят бездомниците? Не знаят ли къде се събират? Не са ли регистрирани в разни организации за подпомагане?

И това все пак не е Булгаристан, а добрата стара Англия.
Чекиджийски работи. Не могла да гонамери 4 нощи видиш ли, сякаш в Токия или Ню Йорк го е търсила...
Да оставим настрана, че с личен документ влиза в първия клон на банката и получава пари в брой от същата сметка. Отделно, че трябва да посети банката, за да попълни формуляр за преиздаване на пластиката, нали я е загубила.

18.12 2014 в 09:33

Браво на момичето, ще си получи 15-те минути слава, а бездомникът след 1 месец пак ще си е бездомник и никой няма да се сеща за него!

18.12 2014 в 09:32

Чудесно, ще събере едни пари и ще му ги даде и после КАКВО? Със събраните пари той ще си купи къща и вече няма да е бездомен и ще може да си намери работа ли? Аман от имитации на благотворителност!

18.12 2014 в 09:09

Един ден Исус Христос стоеше пред храма и гледаше как хората влизайки в него пускаха пари в касичката на входа. По едно време дошла една бедна вдовица, която пуснала двете най-дребни монети,които съществували тогава. Господ се обърнал към учениците си и им казал: видяхте ли тази жена,която пусна дребните монети? Истината ви казвам тази жена пусна повече от всички останали, защото те пуснаха от излишъка си,а тя пусна всичко, което имаше.

18.12 2014 в 08:19

Престън, господа, не Лондон! Не знам колко струва таксито в Престън.

Поздрав!

18.12 2014 в 00:13

А пък на мен ми е симпатична мадамата.

17.12 2014 в 21:22

Офнюз, научете се да пускате линкове бе пичове. Аз ако исках да търся в Гугъл нямаше да чета Офнюз.

Можете повече пичове.
Айде живи и здрави!