Австралийски режисьор настоява Брус Уилис да получи почетен Оскар

OFFNews 11 март 2023 в 16:49 10108 2

Уилис

Снимка Архив

Брус Уилис в култовия "Умирай трудно".

Австралийският режисьор Едуард Дрейк призова холивудският актьор Брус Уилис да получи почетен "Оскар", след като е продължил да играе в хитови филми с неврологично заболяване, съобщава „Дейли мейл“.

Едуард Дрейк е заснел девет филма с Уилис, включително поредицата Detective Knight и American Siege. Досега екшън звездата не е получавал високото отличие. 

Миналата година семейството му съобщи, че актьорската му кариера приключва заради нелечимата фронтотемпорална деменция. Преди това 67-годишният актьор беше диагностициран с афазия - заболяване, което може да повлияе на способността на човек да разбира и да се изразява.

Дрейк смята, че връчването на почетен "Оскар" на Уилис е "най-малкото, което можем да направим".

"Имаме толкова много прекрасни спомени за неговите филми и наистина вярвам, че това трябва да бъде почетено", каза режисьорът.

В разговор с The Herald Sun Дрейк казва, че е бил наясно с влошаващото се състояние на Уилис, докато е структурирал графика на снимките.

"Искахме да почетем човека и неговите желания и да създадем тази невероятно безопасна и подкрепяща среда заедно с екипа му. Това означаваше, че трябваше да коригираме някои от ролите, които той играеше", обяснява Едуард Дрейк, цитиран от бТВ.

Detective Knight: Independence, който излезе на екран през януари тази година, e последният филм, по който двамата са работили заедно. 

Най-важното
Всички новини