Ален Делон подкрепи децата си в жалба срещу жената, с която живее

OFFNews 05 юли 2023 в 21:24 7986 0

Делон

Снимка БГНЕС

Ален Делон

Децата на френския актьор Ален Делон подадоха жалба в съда срещу спътницата на баща им Хироми по обвинения в тормоз и незаконно присвояване на личната му кореспонденция, съобщи АФП, като цитира адвоката им Кристоф Айела.

Юристът каза, че 87-годишният Ален Делон се е присъединил към иска срещу 66-годишната си спътница в писмено изявление. Жалбата е подадена в Монтаржи, департамент Лоаре, от трите деца на френската кинозвезда - Анушка, Ален-Фабиен и Антъни Делон.

След сърдечно-съдовите проблеми на актьора през 2019 г. тази жена се премести в дома му и стана все по-агресивна, с унизително и оскърбително отношение към него и децата му, се казва в изявление на адвоката на децата на Делон, цитиран и от БТА.

Тя "постоянно изолира Ален Делон от близките му приятели и семейството му, като използва заплахи. Системно контролира телефонните му разговори и личните съобщения. Отговаря вместо него... и се опитва да получава пощенските му пратки. Пречи на децата му да го посещават редовно, както винаги са го правили. Тя е авторитарна и заплашителна, като дори стига дотам, че малтретира по недопустим начин кучето на Делон", казва още адвокатът Кристоф Айела.

Според френското законодателство за подобни действия може да бъде наложена присъда до три години затвор, както и глоба до 45 000 евро.

През 2017 г. Ален Делон обяви края на кариерата си в киното. Актьорът, който получи инсулт през лятото на 2019 г., се снима в повече от 90 филма сред които "Роко и неговите братя", "Гепардът", "Басейнът", "Зоро".

На филмовия фестивал в Кан през май 2019 г. Делон бе удостоен с почетна "Златна палма" за цялостната си кариера в киното.

    Най-важното
    Всички новини
    X

    Гюнер Тахир: В дъното на разцеплението на ДПС стоят едни 100 млн. лв., не политика