Забраниха руските химн и флаг в Лондон

OFFNews 31 юли 2017 в 21:45 16536 8

Международната асоциация по лека атлетика (IAAF) забрани изпълнение или слушане на руския химн на Световното първенство в Лондон.  Уточнението е направено в регламента за спортисти под неутрален флаг, публикуван в официалния сайт на организацията.

"Националният химн на страните на неутралните спортисти не може да бъде изпълняван с помощ на звукозапис или акапелно пеене на обекта, свързан със съответното състезание", се казва в регламента.

Все пак е отбелязано, че ограниченията не важат за тренировъчни съоръжения, зони на регистрации, загряващи писти и забележете, хотели. Тоест, ако някой руснак спечели злато, може да се дере в лондонския хотел с пълно гърло, докато отпива водката!

IAAF също така забрани върху екипите на спортистите под неутрален флаг да бъда използвани цветовете на националното знаме. Въпреки че никъде не пише Русия, на всеки е ясно, че става въпрос за хората на Путин.

В световното първенство в началото на август ще вземат участие 19 руски атлети. Всички те ще бъдат под неутрален флаг, тъй като дисквалификация заради допинга получи цялата Всеросийска федерация по лека атлетика (ВФЛА).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

7

Denis Rizanov

01.08 2017 в 17:30

Аз ше участвам вместо теб бе!
:))))
Кажи на кого да пиша +10 и защо?

15509

4

Бухльо

01.08 2017 в 10:42

"Тоест, ако някой руснак спечели злато, може да се дере в лондонския хотел с пълно гърло, докато отпива водката!". Офнюз, това изречение не е журналистика, а брутален стереотип. Не се ли предполага, преди да го напишете, да сте се сдобили поне с доказателства от "достоверни източници", че руските атлети тичат да се наливат с водка, веднага след като спечелят златен медал?
Ако пък сте решили, че е проява на остроумие, не е - тъпоумие е.
Всъщност не става въпрос за Русия или САЩ, става дума за това какво е истината, какво е журналистическата профеися и какво е професионализма в България...в частност в Офнюз. Явно гоните английския "Сън".

8400

2

Гунчо

31.07 2017 в 23:19

Виждам, че тук освен да плюе по Русия и социализма, друго не се прави. Дерзайте, след време ще се чудите защо с всеки изминал ден се израждаме. А Русия ще пребъде, за разлика от нашата държава със затихващи функции.