Участничка в две олимпиади стана клошар

OFFNews Последна промяна на 22 ноември 2016 в 22:03 16784 1

Ямайската лекоатлетка Оливия Маккой, която е участвала в олимпийските игри в Сидни 2000 и Пекин 2008, загуби всичко и остана на улицата.

Състезателката на копие и хвърляне на диск в момента е бездомна и спи по улиците на град Мандевил. Съдбата на 42-годишната бивша спортна звезда трогна местните жители, които събират подписи и дарения в нейна подкрепа и критикуват властите за това, че са допуснали тя да стигне до дъното.

Проблемите на Маккой не са от вчера. През 2013 година тя беше засечена да продава сок по улиците на Кингстън. Разпозната от медиите, тя разказала, че е много зле финансово, не успява да си плаща наема и понякога й се налага да спи по улиците заедно с четиригодишния си син.

Тогава й била намерена работа в местно училище, но скоро след това останала без нея и отново се озовала на улицата. Маккой има диплома по бизнес администрация, но мечтата й е да се занимава с атлети. Тя не е виждала сина си от две години, след като е изпратила при роднини зад граници, за да не споделя тежкия й живот.

Маккой се оттегля от спорта през 2008 година. Тя държи националния рекорд на Ямайка в хвърлянето на диск, поставен през юли 2005 година на Бахамите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови